Dialogkonferanse 24. mars
24. mars holdt vi dialogkonferanse for bedrifter og fagmiljø som vil samarbeide med oss for å skape fremtidens løsninger på måling av vitale parametere. Dette ble gjennomført på Zoom og gjort som en markedsdialog i forkant av innovasjonskonkurranse. Vi har til hensikt å inngå en eller flere utviklingskontrakter. Kontraktene inneholder kjøpsopsjon etter mal for innovasjonspartnerskap. På denne siden finner du alt om dialogkonferansen, blant annet programmet for dagen, presentasjonene som ble holdt, Q&A og deltakerlisten.
Q&A - spørsmål og svar
Her finner du svar på alle spørsmål som ble stilt i Q&Aen under dialogkonferansen (PDF)
Hvordan kan vi måle vitale parametere kontaktløst, kontinuerlig og automatisert?
Visjonen:
Bedre kvalitet, tryggere og mer effektiv pasientbehandling
Vi har ingen løsning for dette per i dag.
Vil du og din bedrift hjelpe oss med fremtidens løsning?
Invitasjon til dialogkonferansen (utskriftsvennlig) (PDF)
Her finner du behoveskartleggingen (PDF)
Her er alt du trenger å vite om dialogkonferansen:
Her legger vi ut presentasjonene som ble holdt under dialogkonferansen.
Velkommen: Lars Erik Laugsand (PDF)
Betydningen av Autoskår for St (PDF)
Hva er innovasjonspartnerskap? Anskaffelsesprosessen: Johan Englund (PDF)
Presentasjon av behovet: Eirik Halset (PDF)
Teknologisk rammeverk: Geir-Erlend Johansen (PDF)
Personvern og informasjonssikkerhet: Sevian Stenvig (PDF)
Oppsummering av dialogkonferansen: Realf O. Helgesen (PDF)
Interesserte leverandører som kan være utviklingspartner av systemer og/eller teknologi som kan bidra til å løse behovet St. Olavs hospital har beskrevet.
Andre statlige virksomheter som har sammenfallende behov med St. Olavs hospital: kommuner, forskningsmiljø og virkemiddelapparat.
- Identifisere og etablere dialog med leverandører med relevant kompetanse eller eksisterende teknologi som kan benyttes for å dekke behov for måling av vitale målinger automatisk, kontinuerlig og kontaktløst.
- Få innspill til identifiserte behov og behovets rammebetingelser for å kunne lage et godt konkurransegrunnlag for anskaffelsen.
- Synliggjøre markeder i helsevesenet med behov for tilgjengelig og brukervennlige systemer for måling av vitale parametere automatisk, kontinuerlig og kontaktløst.
- Etablere kontakt og dialog med andre offentlige aktører – kommuner, universitet, andre offentlige aktører og forskningsmiljø – som har behov for å utvikle system for måling av vitale parametere automatisk, kontinuerlig og kontaktløst.
St. Olavs hospital søker bedrifter som ønsker å samarbeide om å skape fremtidens løsning for måling av vitale parametere automatisk, kontinuerlig og kontaktløst. Mulighetene som ligger i eksisterende og kommende utvikling av teknologi som for eksempel sensorer er mange og i liten grad utnyttet innen helse. Nye løsninger for måling av vitale parametere vil potensielt kunne ha stor betydning for styrket pasientsikkerhet og mer effektiv pasientbehandling og bruk av personellressurser.
St. Olavs hospital ble tildelt 10 millioner fra Innovasjon Norge til bruk i utviklingen av innovative løsninger for måling av vitale parametere automatisk, kontinuerlig og kontaktløst. Sykehuset vil i løpet av 2021 utlyse og gjennomføre en konkurranse der målet er å tildele ett eller flere innovasjonspartnerskap til leverandører som kan bidra til å løse dette behovet til St. Olavs hospital.
I forkant av konkurransegjennomføring ønsker St. Olav å invitere leverandører og andre aktuelle aktører til markedsdialog for å presentere behovet til sykehuset, samt diskutere mulige utviklingsretninger og innovasjonsrom for løsninger. Innspill fra markedsdialogen vil kunne inngå i videreutvikling av behovsbeskrivelsen som skal inngå i konkurransedokumentene.
Innovasjonspartnerskap er en ny anskaffelsesprosedyre som ble innført 1. januar 2017. Prosedyren skal legge til rette for at offentlig virksomhet sammen med en eller flere leverandører i næringslivet kan utvikle innovative løsninger. Innovasjonspartnerskap skal benyttes der det i dag ikke eksisterer en løsning som dekker behovet, og skal føre til utvikling av en helt ny løsning eller betydelig forbedret løsning sammenlignet med det som tilbys i markedet i dag.
- Prosedyren skal kun benyttes for anskaffelser av varer og tjenester som per i dag ikke finnes på markedet
- Innovasjonspartnerskap inngås med forhandling
- Det kan inngås partnerskap med en eller flere leverandører
- Selve utviklingsarbeidet skal struktureres i faser med delmål
- Etter hver fase kan oppdragsgiver, på bakgrunn av de avtalte delmålene, avslutte innovasjonspartnerskapet
- Kontraktene inneholder kjøpsopsjon
Her finner du behovskartleggingen vår (PDF)