Prøvetakingsenheten

Avdeling for klinisk farmakologi

I prøvetakingsenheten er det tilrettelagt for at urinprøver kan avgis under tilsyn. Dette, sammen med en del andre forhold, gjør at Prøvetakingsenheten også er godkjent for prøvetaking der hvor prøveresultatet kan danne et vesentlig grunnlag for alvorlige sanksjoner (tap av omsorg, skoleplass, jobb, behandlingstilbud etc.). Mer informasjon om dette finner du her.

Vi har et toalett som er utstyrt med enveis-speil som gjør at vi kan observere prøvegiver fra rommet ved siden av toalettet. Vi kommuniserer med pasienten gjennom en luke i vinduet, som lukkes ved prøvegivning. Dette gjør at vi unngår å være i samme rom som prøvegiver, i tillegg medfører dette at prøvegiver ikke ser oss mens prøven avgis. Mange prøvegivere opplever at denne organiseringen gjør at prøvegivningen, som i utgangspunktet er svært eksponert, oppleves som privat.

Alle prøvegivere som kommer til oss for å avlegge urinprøve skal være innmeldt på forhånd ved at rekvirende lege/ instans sender oss innmeldingsskjema. Ved "drop-in" (kun engangs prøvegivning) må pasient ha medbragt utfylt rekvisisjon.

Det er rekvirerende lege/ instans som gjør avtale med prøvegiver om oppstart og ved endringer av avtale som ble innmeldt. Rekvirende lege/ instans skal også informere prøvetakingsenhet/ ekspedisjon om eventuelle endringer vedrørende prøvegivers prøvetakingsavtale.

Innmelding kan gjøres ved å fylle ut innmeldingsskjema som sendes oss, eller per telefon,
ekspedisjon AKF tlf. 72 82 91 00.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål eller for øvrig informasjon.

Prøvetakingsdager LAR-Midt:

(man og tors kl. 15.00  kun etter avtale)

Prøvetakingsdager Trondheim kommune:


​Mandag kl. 08.00 - 10.00

​Tirsdag kl. 08.00 - 10.00
Onsdag kl. 08.00 - 10.00Fredag kl. 12.00 - 14.00
​Fredag kl. 08.00 - 10.00


Veibeskrivelse

Prøvetakingsenheten
ved Avdeling for klinisk farmakologi
Gamle trikkestallen på Elgeseter
Professor Brochs gate 8 B, inngang i bakgården

Inn hoveddør, ta første dør til høyre merket "Venterom".
Prøvegiver melder seg i luke på WC1 når det er ledig.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel e-postadresse, telefonnummer eller personnummer.