Anders Revdal var ferdig utdannet journalist ved Høgskulen i Volda i 2006, og i 2014 fullførte han en mastergrad i treningsfysiologi ved NTNU. Han har åtte års erfaring som nyhetsjournalist i NRK, først og fremst som gruppeleder for nyhetsredaksjonen i ungdomskanalen P3. Anders driftet Hjertebloggen til den nasjonale forskningssatsningen UNIKARD, hvor han mellom 2014 og 2019 publiserte mer enn 1000 blogginnlegg og nyhetsartikler om ny norsk forskning på hjerte- og karsykdom. Anders er også ansatt som rådgiver innen kommunikasjon ved Cardiac Exercise Research Group og for NORHEART, den norske forskerskolen innen hjerte- og karsykdom.
Mastergradsoppgaven til Anders viste at kun en halvtime trening hver uke i tre måneder kan være nok til å forbedre kondisjonen for pasienter med type 2-diabetes, så lenge intensiteten er svært høy. For å endre kroppssammensetningen var pasientene avhengig av en noe høyere treningsmengde, men fortsatt lavere enn det som er myndighetenes minimumsanbefalinger. Blodsukkeret til deltakerne endret seg derimot ikke etter de 36 treningsøktene, verken i gruppa som trente 10x1-minuttersintervaller eller i gruppa som trente 2x20-sekunders sprintintervaller.
Anders har også utdanning og erfaring som personlig trener og har jobbet som sensor og foreleser ved PT-utdanningen ved Norges idrettshøgskole.
Trening som medisin er en nasjonal kompetansetjeneste ved St. Olavs Hospital og NTNU i Trondheim.
Trening er bra både for å forebygge sykdom hos friske og for å hindre ny sykdom hos pasienter. Det er godt dokumentert at trening er effektiv medisin ved 26 forskjellige sykdommer, blant annet hjerteinfarkt og angina, hjertesvikt, kols og røykebein.
Det er disse sykdommene Nasjonal kompetansetjeneste Trening som medisin har fokus på. Vi henvender oss både til helsepersonell, studenter, pasienter og pårørende, og ønsker å sørge for at godt dokumentert kunnskap om Trening som medisin når ut til flest mulig. Vårt mål er at trening skal bli en like naturlig del av behandlingen som medikamenter.