Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Traineesykepleiere 2024

Årets traineekull er i gang

26 traineesykepleiere er nå i gang på ulike avdelinger på sykehuset. De neste to årene skal de følge et eget kompetanseprogram, for å oppnå bred faglig og organisatorisk kompetanse.

Christina Yvonne O. Kalland
Publisert 22.08.2024

Å være traineesykepleier gir en unik mulighet for nyutdannede sykepleiere til å utvikle seg under veiledning og oppfølging. De tilsettes i fast stilling, og rullerer mellom tre avdelinger der målet er god breddekompetanse. Dette kan for eksempel være medisinsk avdeling, kirurgisk avdeling og psykiatrisk avdeling. De har faste kompetansedager annenhver måned, får sykepleiefaglig veiledning og inngår i en egen mentorordning.

Traineesykepleiere på St. Olav: Årets kull er i gang.

Foto: St. Olavs hospital

Traineesykepleiere på St. Olav: Årets kull er i gang.

 

I år er det også traineesykepleiere på Orkdal sjukehus. 

Trygg overgang

Overgangen fra studier til arbeidslivet kan oppleves krevende. I en spørreundersøkelse sendt ut til tidligere traineesykepleiere, ligger mulighet til å utvikle bred faglig kompetanse, fast stilling og personlig vekst på topp som årsaker til at de valgte å søke. 

– Det er viktig med en god overgang til arbeidslivet for nyutdannede sykepleierne, som vi er avhengige av å beholde i yrket. Vi får også mye tilbakemeldinger på at det gir en ekstra trygghet å være traineesykepleier. De får flere personer rundt seg som bidrar til en god overgang, og de får testet ulike fagområder, sier fagutviklingssykepleier ved St. Olav Brita Marie Pedersen.

Om ikke lenge starter også rekrutteringen til neste års traineekull!

Les mer om traineeordningen på St. Olav her