Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

DIREKTØRENS JULEMØTE MED PRISUTDELINGER:

Stormende jubel for unike kollegaer

Fremragende forskning og innovasjon fikk velfortjent heder da direktøren inviterte til det tradisjonelle julemøtet fredag 20. desember. Den største overraskelsen var derimot at det i år ble delt ut hele to arbeidsmiljøpriser.

Elling Finnanger Snøfugl
Publisert 20.12.2024
Vinnere av arbeidsmiljøprisen 2024: Lars Erik Nielsen og Tove Baadnes

Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital

POPULÆRE PRISVINNERE: I år ble det delt ut to arbeidsmiljøpriser, én til en leder og én til en medarbeider som har gjort noe ekstra for arbeidsmiljøet på sine avdelinger. Vinnerne ble laboratorieassistent Tove Baadnes og enhetsleder Lars Erik Nielsen (t.v.). Her sammen med administrerende direktør Tom Christian Martinsen.

Tradisjonen tro ble året avsluttet med julesamling, prisutdelinger, gløgg og allsang da administrerende direktør Tom Christian Martinsen inviterte til julemøte siste fredag før jul. Det store auditoriet på Kunnskapssenteret var fylt til randen av julestemte ansatte.

Martinsen, som tok over som ny direktør på St. Olav i april, åpnet seansen med å oppsummere et innholdsrikt år på St. Olavs hospital.

– I år har vi satt sykehuset vårt på kartet på mange måter. Vi markerer oss faglig, både nasjonalt og internasjonalt. Vi holder posisjonen som Norges mest innovative sykehus, og i høst arrangerte vi den aller første St. Olav-konferansen med stor suksess – med nettopp innovasjon i sentrum, poengterte han.

– For meg som direktør har det vært utrolig inspirerende, spennende og gøy – men også krevende og intenst. Jeg skal ikke legge skjul på at vi står i en svært krevende økonomisk situasjon, og at vi er nødt til å gjøre noen endringer for å være det faglig sterke, oppdaterte og innovative sykehuset vi ønsker å være. Dette vet jeg at vi skal få til sammen!


Se videohilsen fra direktør Tom Christian Martinsen her:

Årets julemøte på St. Olavs hospital er historie, og priser er delt ut. Direktør Tom Christian Martinsen ønsker alle ansatte en riktig god jul!

Martinsen hedret samtidig ansatte som står på og holder motet oppe i en krevende situasjon.

– Alle dere som jobber her setter faglighet, kompetanse, medmenneskelighet og omsorg høyt. Nå er det snart jul, og vi skal gjøre litt ekstra stas på oss selv – og spesielt noen av dere.

Dermed var det klart for dagens høydepunkt – prisutdelingene.  

 

Dette er vinnerne:

Årets publikasjon 2023

«Heart rate and QRS duration as biomarkers predict​ the immediate outcome from pulseless electrical activity​​» 
Resuscitation 2023 Apr;185:109739

Anestesiavdelingen

Førsteforfatter: Anders Norvik
Sisteforfatter: Eirik Skogvoll
Medforfattere: J. T. Kvaløy, G. W. Skjeflo,​ D. Bergum, T. Nordseth, J. P. Loennechen, E. Unneland,​ D. G. Buckler, A. Bhardwaj, T. Eftestøl, E. Aramendi, B. S. Abella​

Vinnere av årets publikasjon 2023

Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital

FREMRAGENDE FORSKNING: Medforfatter Jan Pål Loennechen, klinikksjef Hilde Pleym og førsteforfatter Anders Norvik mottok prisen for Årets publikasjon 2023.

Årets publikasjon for 2023 beskriver, som den første i sitt slag, en ny metode basert på EKG for å overvåke pasientens umiddelbare prognose under pågående hjertestans og gjenoppliving.

Metoden har et sterkt klinisk preg og bygger på omfattende datainnsamling ved St. Olavs hospital, kombinert med avanserte statistiske analysemetoder. Den er også et resultat av internasjonalt samarbeid mellom forskere i Norge, USA og Spania.

Metoden videreutvikles nå ved NTNU gjennom et samarbeid mellom IV-fakultetet og MH-fakultetet, for å kunne tas klinisk i bruk under pågående gjenoppliving.

Prisen er på 100.000 kroner

Juryen har bestått av forskningssjef Haakon Skogseth, fagdirektør Birger Endreseth, overlege og prodekan Torstein Baade Rø og klinikksjef ved Medisinsk klinikk, Anne Hildur Henriksen.

 

Beste innovasjonsprosjekt 2024

​«Autoskår»​

Klinikk for akutt- og mottaksmedisin​ v/akuttmottaket​

Vinnere av beste tjenesteinnovasjonsprosjekt - Autoskår

Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital

BEST PÅ INNOVASJON: Autoskår-prosjektet, her representert ved klinikksjef Kjetil Karlsen, Lisa Græsli og Lars Erik Laugsand (t.h.).

Årets vinner har medvirket til utviklingen av et helt nytt produkt som er relevant for hele sykehusverdenen. De har endret tjenestepraksisen for hvordan man automatisk, kontaktløst og kontinuerlig kan måle vitale parametere hos pasienter som kommer til sykehuset.

Bakgrunnen for prosjektet er utfordringen med at stadig flere og mer komplekse pasienter innlegges, og at vi samtidig har et begrenset antall overvåkningsplasser pg helsepersonell for å overvåke pasientene. Mye tid går med på å gjøre vitale målinger for å få tak i nødvendig og verdifull informasjon om hvilken tilstand pasientene er i.

Prosjektgruppens mål har vært å utvikle en medisinsk godkjent løsning for automatisk, kontaktløs og kontinuerlig monitorering av pasientens pust og puls, direkte integrert i pasientens journal. Gjennom målrettet innsats har de søkt og mottatt finansiering fra ulike kilder, og prosjektet er gjennomført i tett samarbeid med næringslivet.

Vi har nå fått bekreftet at teknologien er pålitelig for kontinuerlig overvåkning. Løsningen ble godkjent for medisinsk bruk i september i år.

Produktet heter Guardian M10, og 44 enheter er i dag i bruk på St. Olav. Prosjektet har også sørget for at næringslivaktøren VitalThings nå er på landslaget i Helseeksport hos Innovasjon Norge.

Prisen er på 15.000 kroner og går til avdelingen prosjektet springer ut fra.

Juryen har i år bestått av direktør for e-helse, Per Olav Østbyhaug, avdelingssjef og overlege Ole Christian Mjølstad og innovasjonsrådgiver Jarl Reitan. De mottok 8 nominasjoner på innovasjonsprosjekter ved St. Olavs hospital.

 

Arbeidsmiljøprisen 2024

Ved utdelingen av arbeidsmiljøprisen i år har juryen gjort en helt ny vri ved å dele prisen i to kategorier: Én som anerkjenner lederskap med vekt på et godt arbeidsmiljø, og én som hyller godt medarbeiderskap som et viktig bidrag til et positivt arbeidsmiljø.

Disse to mottok arbeidsmiljøprisen i år, til stor jubel og trampeklapp fra engasjerte kollegaer i salen:

 

Lars Erik Nielsen

Enhetsleder ved Enhet for kontor på Barne- og ungdomsklinikken

Lars Erik Nilsen fikk arbeidsmiljøprisen 2024

Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital

POPULÆR LEDER: Enhetsleder Lars Erik Nilsen fikk voldsom applaus fra salen da direktør Martinsen avslørte ham som én av to vinnere av årets arbeidsmiljøpris. 

Årets vinner er en leder som har lagt ned en formidabel innsats for å skape et sunt, trygt og inkluderende arbeidsmiljø for sine ansatte.

– Han har løftet yrkesgruppen opp og frem ved å snakke de ansattes sak, og har bidratt til økt stolthet for jobben i avdelingen. Gjennom sitt engasjement og sin lederstil har han hatt en positiv innvirkning på arbeidsmiljø og trivsel, og han har vært en pådriver for å skape en kultur der de ansatte støtter og inspirerer hverandre, skriver juryen i sin begrunnelse.

– Med sin raushet og omsorgsevne, har vinneren sørget for en trygg og god arbeidsplass der ansatte ønsker å bli værende.  

Nilsen har også styrket samarbeidet med andre yrkesgrupper og avdelinger i klinikken ved å arrangere samlinger der det har vært rom for å drøfte, planlegge og skape forbedring.

Prisen er på 15.000 kroner

 

Tove Baadnes 

Laboratorieassistent ved Avdeling for klinisk farmakologi

Tove Baadnes vant arbeidsmiljøprisen

Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital

KJÆR KOLLEGA: Tove Baadnes fikk trampeklapp da hun mottok arbeidsmiljøprisen for ivaretakelsen av sine kollegaer på avdeling for klinisk farmakologi. 

72 år gamle Tove Baadnes får prisen for sin unike evne til å skape hverdagsmagi for sine kollegaer.

– Med sitt gode humør og glimt i øyet møter hun alle, uavhengig av yrkesgruppe og alder, på en omtenksom og ivaretakende måte. Hun er fordomsfri, omsorgsfull og et prakteksempel på at det ikke handler om hvordan man har det, men hvordan man tar det, skriver kollegaene som har nominert henne.

Kollegaene beskriver henne som en ansvarsfull og flittig person som alltid møter dem med et smil om morgenen.

– Det er ikke uvanlig å bli møtt med en prompepute, eller at hun har kledd seg ut som et juletre. Hun sprer glede i arbeidshverdagen med sin lune humor og gode kommentarer. Hun serverer kaffe og sjokolade etter behov, og har en særlig evne til å ta vare på nye medarbeidere.

Nominasjonen inkluderer også et dikt:

Et sterkere krydder skal du lete lenge etter
når hun en gang blir pensjonist vil vi savne hennes piruetter
Hun fortjener all heder og ære som kan gis
Hun er den beste dama på avdelingen på alle vis

Prisen er på 15.000 kroner

Juryen har bestått av av hovedverneombud Jens Petter Jacobsen, foretakstillitsvalgt Vivi Bakkeheim og direktør for virksomhetsstyring, Merete Blokkum.

En gruppe mennesker som jubler for arbeidsmiljøprisen

Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital

FANKLUBB: Mange hadde møtt opp for å hedre vinnerne, og kanskje særlig av arbeidsmiljøprisen 2024. 
Olav Spigset spiller piano til Deilig er jorden

Foto: Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital

DEILIG ER JORDEN: Professor og overlege Olav Spigset hadde pyntet seg og tok på seg rollen som akkompagnatør da hele salen reiste seg for å avslutte julemøtet med allsang til Deilig er jorden. Foto: Geir Otto Johansen/St. Olavs hospital


Les om tidligere vinnere her: