HelsaMi

Blå sløyfe i november

Prostatakreft er den største kreftformen i Norge. I november markeres Blå sløyfe-aksjonen landet over.

​– Ikke alle vet at prostatakreft er den aller største kreftformen. Om lag én av åtte menn vil få påvist prostatakreft i løpet av livet. Derfor bør alle støtte kampen mot prostatakreft og kjøpe en Blå sløyfe nå i november, oppfordrer Eva Faanes, distriktssjef i Kreftforeningen, Trondheim.

Portrettbilde av Eva Faanes. Foto

Distriktssjef i Kreftforeningen i Trondheim, Eva Faanes, oppfordrer folket til å støtte Blå sløyfe-aksjonen. Foto: Kreftforeningen.

Rosa sløyfe-aksjonen har i 20 år vist solidaritet med brystkreftrammede kvinner. I november 2017 fikk menn en egen sløyfe. Den er blå. 

Hvert år får over 5000 nordmenn prostatakraft. Tre menn dør hver dag av denne kreftformen. Og statistikken for fremtiden er dyster. I 2030 forventes det at hele 7000 menn blir rammet.

Trenger diagnoseverktøy

Blå sløyfe-aksjonen handler også om å spre informasjon om sykdommen. Et viktig budskap handler om behovet for bedre verktøy for å stille riktig diagnose.

– Med et bedre diagnoseverktøy for prostatakreft vil flere overleve og færre overbehandles. Dette vil gi flere menn muligheten til å leve lange, gode liv, sier Faanes.