Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.
En person med hansker som holder et stykke papir

Forskning

For å vurdere hvilken forebygging, behandling og rehabilitering som er den beste, må vi kontinuerlig øke kunnskapen vår om menneskekroppen og de sykdommene som kan ramme oss.

Forskning er en av de fire hovedoppgavene til St. Olavs hospital. Det overordnede målet for universitetssykehuset er god og forsvarlig pasientbehandling. Forskningen skal ta utgangspunkt i klinisk relevante problemstillinger. Videre skal det sikres tilstrekkelig kompetanse i alle deler av universitetssykehuset. Dette skjer gjennom samarbeid med NTNU og andre relevante institusjoner.

Forskningsavdelingen har et bredt regionalt tjenestetilbud og kompetanse for å hjelpe deg som forsker i alle faser av en studie. Våre tjenester kan benyttes av deg som ansatt i et av regionens helseforetak, NTNU eller Trondheim kommune.

Én vei inn - forskningsstøtte

Vi ønsker å gjøre det lettere for deg å navigere i forskningsstøtten!

 

Ta kontakt her - og vi hjelper deg videre!
En blå skjerm med hvit tekst

Bli deltaker i en forskningsstudie

Kliniske studier er forskning på effekten av nye legemidler eller nye behandlingsmetoder, og på om bivirkningene er akseptable.

Som deltaker i en klinisk studie ved St. Olavs hospital får du den nyeste og mest avanserte behandlingen før den er allment tilgjengelig. 

Her finner du en oversikt over slike studier ved St. Olavs hospital.

Kliniske studier
En gruppe mennesker som holder hender

Forskningsrelaterte kurs og arrangement

Gratis forelesning hver fredag

Hver fredag har du mulighet til å lære noe nytt. Våre fredagsforelesninger er åpne for alle, både ansatte og besøkende.

Bli oppdatert på det siste innen blant annet demens-, ALS- og stamcelleforskning fra høyt kompetente fagpersoner.

Møt opp på Kunnskapssenteret hver fredag kl.08.00-08.30 eller se direktestrømming eller opptak på nett når det passer deg.

Les mer
En kvinne med en ryggsekk smilende

Forskningsrapport for spesialisthelsetjenesten

Sykehusene har et spesielt ansvar for pasientrettet klinisk forskning og innovasjon i helsesektoren. Prosjektene som er presentert i denne rapporten viser viktigheten av registerforskning, befolkningsundersøkelser, store nasjonale kliniske studier, forskning på og bruk av teknologi, translasjonsforskning og samarbeid på tvers av profesjoner – for å nevne noe. Prosjektene viser et lite utvalg av hva som skjer innen forskning og innovasjon i spesialisthelsetjenesten.
Les mer om forskningsrapporten
Bildet av en forsker som peker på to PC-skjermer.
Sist oppdatert 03.06.2024