Dette venter deg under konferansen
Du kan forvente inspirerende foredragsholdere som viser nåværende og nye digitale verktøy, behandlingsprogrammer og innovasjonsprosjekter.
Vi byr på innlegg om lederens rolle i digitale omstillingsprosesser – hva skal til for å lykkes?
Vi får også en spennende paneldebatt med toppledere som utfordres på hvordan de samlet kan nå målet om økt kjennskap til, og bruk av, digitalisering i behandling.
Frist for påmelding 10. desember 2024
Foredragsholdere
-
Nick Titov
Professor of Psychology at Macquarie University, Australia
Nick Titov is a Professor of Psychology at Macquarie University, Australia. He has been involved in more than 100 clinical trials of psychological interventions across five countries. Nick has developed and led several digital mental health services which have deployed the interventions tested in trials into routine clinical care. He is the Founding Executive Director of the Australian MindSpot and MindSpot GP Clinics. MindSpot delivers psychological assessments and treatment via telephone and internet to more than 30,000 Australians each year. His current research interests include identifying the everyday actions people can take to support their own mental health.
-
Elin Ulleberg
Klinikksjef, Klinikk Psykisk Helsevern – Allmenn, rehabilitering og sikkerhet, St. Olavs hospital
Elin Ulleberg er klinikksjef for Klinikk psykisk helsevern – Allmenn, rehabilitering og sikkerhet i St. Olavs hospital. Hun er psykologspesialist og har en spesialitet i klinisk psykologi for voksne og i organisasjonspsykologi. Hun har svært engasjert i arbeidet med å videreutvikle psykisk helsevern og å gripe fatt i digitaliseringspotensialet som er i fagfeltet.
Hun satt i den regjeringsoppnevnte ekspertgruppen som i 2023 kom med rapporten «Forenkle og forbedre» - utredet mulighetene for en sterkere tematisk organisering av psykisk helsevern i Norge. I tillegg sitter hun i styret i FOR Helse – forskningssenter for digitale helsetjenester.
-
Håkon Kongsrud Skard
President Norsk Psykologforening og spesialist i voksenpsykologi
-
Arne Repål
- Spesialist i klinisk psykologi
- Forfatter, underviser og foredragsholder
- Prosjektansvarlig for eBehandling smerte ved Sykehuset i Vestfold HF
- Faglig ansvarlig for utvikling av eBehandling alkohol
- Redaktør Tidsskrift for Kognitiv Atferdsterapi
- Leder Interregionalt kompetansenettverk for digitale helsetjenester
-
Anton Åhren
Assisterende divisjonsdirektør, Divisjon psykisk helsevern, Sykehuset Innlandet HF
Anton Åhren er utdannet psykologspesialist og har en rekke videreutdanninger innen fagfeltet, samt en master i ledelse fra BI. Han har hatt flere ulike lederjobber i Sykehuset Innlandet før han i 2019 ble assisterende divisjonsdirektør i divisjon psykisk helsevern. Divisjonen har et geografisk ansvarsområde litt større enn Danmark og et totalbudsjett på ca. 1,8 milliarder.
Som leder og fagperson er Anton opptatt av faglig utvikling og forbedringsarbeid. For å yte bedre tjenester er han spesielt opptatt av nye behandlingsformer, nye måter å distribuere helsetjenesten på, samt hvordan en kan utvikle styringen av helsetjenestene.
Ut over jobben i Sykehuset Innlandet er Anton styremedlem i styret til ForHelse, samt engasjert av den medisinske og helsefaglige redaksjonen til Felles nettløsning i spesialisthelsetjenesten (FNSP).
-
Henrik Pedersen
Psykolog og stipendiat ved institutt for psykisk helse på NTNU
henrik.pedersen @ntnu .no Henrik er psykolog på Kortidsspoliklinikken og senter for eBehandling ved Nidaros DPS, samt stipendiat ve institutt for psykisk helse på NTNU. Han har undervist i tjenesteinnovasjon, brukermedvirkning, og bruk av digitale hjelpemidler i terapi. Hans forskningsinteresser inkluderer blant annet, psykometri, pasienttilfredshet, digitalisering, bruk av digitale verktøy for å fasilitere behandling og/eller pasientflyt, brukermedvirkning og brukere som med-forskere, psykoedukasjon og andre informasjonstiltak i psykiatrien.
-
Liv Sigrun Engvik
Psykologspesialist og prosjektleder for et regionalt digitaliseringsteam som skal koordinere, fasilitere og sikre økt fart i utvikling og spredning av digitale helsetjenester i egen region.
Liv.Sigrun .Engvik @stolav .no Har jobbet over 15 år som klinisk psykolog, og de siste 8 år innen ledelse i offentlig psykisk helsevern. Har vært sentral i etablering av Senter for eBehandling, Nidaros DPS, St.Olavs hospital og også vært prosjektleder for tjenesteinnovasjonsprosjektene StartHjelp og ADHDintro.
Representerer HMN i det interregionale kompetansenettverket for eBehandling. Er representant i Innovasjonsprogrammet på St.Olavs hospital og medlem i Fagutvalget for klinisk voksen psykologi, Norsk Psykologforening. I tillegg sitter hun i Regionalt nettverk for digitale helsetjenester i HMN.
-
Yngve Austad
Psykologspesialist og fagkoordinator for eBehandling, Senter for eBehandling, Nidaros DPS, St.Olavs hospital
-
Reidar Nævdal
Stipendiat / Psykologspesialist ForHelse - Seksjon for Forskningsdrevet innovasjon, Haukeland
Reidar er PhD-kandidat ved ForHelse hvor han forsker på implementeringen av eBehandling i spesialisthelsetjenesten. Han har tidligere arbeidet som kliniker, fagansvarlig og leder for det interregionale kompetansenettverket for eBehandling, og er videreutdannet som spesialist i samfunn- og allmennpsykologi.
-
Elin Katrine Vestly
Spesialsykepleier, spesialrådgiver i Klinikk psykisk helse og avhengighet, Sykehuset i Vestfold.
Jobber med utvikling av flere eBehandlingsprogram, alkohol, langvarige smerter og overvekt. Deltar Interregionalt kompetansenettverk.
-
Kristin Hogstad Bruvik
Prosjektleder, UngMeistring Forskningssenter for digitale helsetjenester Haukeland Universitetssykehus
Kristin Hogstad Bruvik har en bakgrunn som både dataingeniør og psykiatrisk sykepleier. Bruvik har vært engasjert i veiledet internettbehandling siden hun startet som seksjonsleder for eMeistring i Helse Bergen i 2017. Sammen med Tine Nordgreen og sentrale fagpersoner i eMeistring fikk vi godkjent veiledet internettbehandling som metode i Beslutningsforum, noe som førte til økningen av takst for nettbasert behandling. Siden 2020 etablerte Bruvik sammen med Carina Mæland fra Helse Vest RHF veiledet internettbehandling i Helse Vest, samt arbeidet fram en avtale for bredding og forvaltning i Helse Midt, Helse Sør Øst og Helse Nord fram til nye varige strukturer ble etablert. Under dette arbeidet ble det interregionale kompetansenettverket for nettbasert behandling (eBehandling) etablert. Siden 2022 har hun ledet Pilot Helse-prosjektet UngMeistring med mål om å utvikle nettbaserte behandlinger og selvhjelp for ungdom.
-
Arild H. Aasen
Avd.sjef, lederstøtte, teknologi og innovasjon Sykehuset i Vestfold HF Klinikk psykisk helse og avhengighet
Har arbeidet med eMestring, nå eBehandling siden dette startet ved Sykehuset i Vestfold HF i 2014.
Sitter i interregionalt kompetansenettverk for eBehandling.
-
Jarl Reitan er ansatt som innovasjonsrådgiver ved St. Olavs hospital og er utdannet sivilingeniør og tjenestedesigner fra NTNU i Trondheim og Tekniske universitet i München. Han har særlig erfaring fra brukersentrert design i næringslivet og offentlig sektor. Jarl har siden 2019 ledet satsingen på digitalisering som er en del av Innovasjonsprogrammet ved St. Olav. Satsingen har et særlig fokus på utvikle digitale helsetjenester gjennom bruk av pasientportalen HelsaMi. Vi får en presentasjon av Innovasjonsprogrammet og historier fra utvalgte prosjekter.
-
Tarald Sæstad
Seniorrådgiver Helse Nord RHF
Tarald er rådgiver ved helsefagavdelingen i Helse Nord RHF, der han blant annet har ansvar fagfeltet digitalisering av helsetjenester. Han har vært prosjektleder for implementering av eBehandling i region nord, og representerer HN i det interregionale kompetansenettverket for eBehandling.
-
Marianne Aalberg
Psykolog og seniorforsker på Ahus
Jeg er psykolog og jobber som seniorforsker på Ahus. Der leder jeg forskningsgruppen for barn og unges psykiske helse. Jeg har drevet med klinisk forskning på barn og unge, spesielt innen angst, depresjon og ocd og behandling av disse tilstandene. Jeg leder Digibup-prosjektet på Ahus, hvor vi forsker på bruk av digitale tjenester i psykisk helsevern for barn og unge. Vi leder arbeidet i HSØ med implementering av e-behandling for barn og unge og angstprogrammet er det første programmet vi implementerer. Vi forsker både på implementeringsprosessen for å finne ut hvordan vi får til en bærekraftig implementering av e-behandling i BUP-feltet, og hvordan vi kan forbedre effekt og etterlevelse av slike program.
-
Torstein Sakshaug
Spesialist i allmennmedisin
AF-styret siden 2023
-
Lars Lien
Leder i Norsk psykiatrisk forening og seniorforsker for Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rus og psykiske lidelser (ROP)
Lars er spesialist i sosialmedisin og psykiatri og tok doktorgrad i 2003 på en studie av risikofaktorer for psykiske problemer hos ungdom med innvandrerbakgrunn. Han deltar i og leder ulike forskningsprosjekter med temaer som spenner fra helsefaglig forskning til basal nevrobiologi. I de siste årene har forskning med bruk av VR både i opplæring og behandling vært et sentralt tema. Han er tilknyttet Institutt for helse- og sosialvitenskap ved Høgskolen i Innlandet som professor.
-
Kathrine Skjæveland Inderaak
Spesialsykepleier med mastergrad i helsefremmende arbeid
Kathrine er ansatt ved Sykehuset i Vestfold, avdeling Hormon , overvekt og ernæring. Jobber for tiden 60 % som klinisk sykepleier med overvekt voksne og 40 % stilling som prosjektleder for eBehandling overvekt .
-
Christian Reissig
Fag- og forskningsdirektør ved Sykehuset i Vestfold
Reissig kommer fra stilling som klinikksjef for Klinikk psykisk helse og avhengighet. Han er psykiater med legeutdannelse fra Universitetet i Leipzig (Tyskland) og han har en mastergrad i helseadministrasjon fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet ved Sykehuset i Vestfold, ved Universitetssykehuset i Nord-Norge og i Folkehelseinstituttet. Han har vært overlege i alderspsykiatri og vært avdelingsoverlege i både DPS og TSB.
-
Stian Solem
Psykologspesialist og professor i klinisk voksenpsykologi ved Institutt for Psykologi, NTNU
Stian Solem er psykologspesialist og professor i klinisk voksenpsykologi ved Institutt for Psykologi (IPS), NTNU. Han var tidligere nestleder ved instituttet med spesielt fokus på utdanningene ved IPS.
Han forsker på forståelse og behandling av angst, depresjon og tvangslidelse. Nylige forskningsprosjekter har involvert blant annet kvalitetssikring av ordinær psykologisk behandling ved DPS og førstelinjetjeneste, 4-dagers behandling for angstlidelser samt intensiv PTSD-behandling.
-
Espen Gade Rolland
Leder i NSFs faggruppe innen psykisk helse og rus
Espen Gade Rolland er sykepleier med master i sykepleievitenskap, ansatt ved Lovisenberg Diakonale Høgskole og leder av Norsk sykepleierforbunds faggruppe innen psykisk helse og rus (NSF-SPoR).
Rolland har mange års erfaring fra psykisk helsevern, først og fremst som leder, fagutvikler og har i tillegg erfaring som utdanningsleder de senere årene. Han er en del av International Council of Nurses (ICN)s ekspertgruppe innen psykisk helse og rus, og er ICN Certified Global Nurse Consultant, sitter i styret til Psychiatric Nurses' Cooperation in the Nordics (PSSN) og er styreleder I Pårørendealliansen I Norge.
-
Kjell Åsmund Boksasp Bryn
Psykologfaglig rådgiver i PHBU Helse Møre og Romsdal HF og prosjektleder i regionalt digitaliseringsteam for Midt-Norge
Kjell.asmund .bryn @helse-mr .no Kjell Åsmund er psykologspesialist med 20 års erfaring fra klinikk og ledelse innen psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling.
Foruten å jobbe med fagutvikling i avdeling for psykisk helsevern barn og unge i Møre og Romsdal, jobber han nå med utbredelse av nye teknologiske løsninger i psykisk helsevern og rus, i et regionalt digitaliseringsteam for de tre helseforetakene i Midt-Norge: Helse Nord Trøndelag, Helse Møre og Romsdal og St. Olavs hospital.
-
Vidar Halsteinli
Helseøkonom og forsker ved St. Olavs hospital
Vidar leder en egen arbeidspakke på økonomisk evaluering i SFI’et «Forhelse», hvor eMeistring/eBehandling er ett av flere digitale programmer som evalueres.
-
Hanne Elisabet Strømsvik
Seniorrådgiver og prosjektleder, avdeling for fagutvikling i spesialisthelsetjenesten, Helsedirektoratet
Hanne Elisabet har fag- og tjenesteutvikling innen psykisk helsevern som sitt hovedområde i direktoratet. Hun er bl.a. prosjektleder for revidering av Nasjonale pasientforløp innen psykisk helse og rus, og deltar i direktoratets interne prosjektgruppe for Opptrappingsplan psykisk helse. Hanne Elisabet er psykologspesialist og har tidligere erfaring fra psykisk helsevern.
-
Inger Annetter Finrud
Områdeansvarlig for innbyggertjenester i Helsedirektoratet, avdeling digitale helsetjenester, i divisjon digital transformasjon.
Inger Anette har jobbet i flere år med innovasjon og digitalisering av helse og omsorgstjenester og med Helsenorge. Hun er fagansvarlig for mål 1 i Nasjonal -e helsestrategi, og har digitale innbyggertjenester som sitt hovedområde i direktoratet. I tillegg er hun team leder for utvikling av tjenesten pasienten prøvesvar. Inger Anette er spesial sykepleier til barn , har master i intensivsykepleie og erfaring innen innovasjon og ledelse.