Som deltaker i studien skal du ved starten av studien gjennomgå en full klinisk undersøkelse. Vi tar blodprøver, beinmargsprøve, gjennomfører ultralydundersøkelse av hjertet, EKG av hjertet og øyelegeundersøkelse. Hvis undersøkelsene viser at du fyller kriteriene for å bli med i studien, starter du med 14 dager behandling først kun med hydroksyklorokin (tablettbehandling), deretter kombinasjonsbehandlingen med hydroksyklorokin, carfilzomib (intravenøs kreftbehandling) og dexametason (tablettbehandling). Dosen du får av carfilzomib og dexametason tilsvarer det som vi gir i kurer hvor disse inngår sammen med en tredje medisin. Dosen hydroksyklorokin er avhengig av når i studien du blir inkludert. De første pasientene får en lav dose, mens de siste pasientene har en høyere dose. Dosene av hydroksyklorokin vi bruker er de samme dosene som blir brukt ved andre sykdommer i dag.
Du skal i tillegg til nevnte medikamenter også ta forebyggende behandling mot virusinfeksjonen helvetesild. Noen må også ta medikamenter mot magesår, men det avhenger av sykehistorien din. Dette er standard tilleggsbehandling for alle som skal ha carfilzomib/dexametasonbehandling.
Du må oppgi alle andre medikamenter og naturpreparater du tar, og hvis noen av disse interagerer med planlagte behandling, må du slutte med dem.
Underveis i studien vil du komme til regelmessige kontroller hvor vi tar blodprøver og gjennomfører klinisk undersøkelse. En gang underveis i behandlingen tar vi en ny beinmargsundersøkelse. De som eventuelt oppnår full effekt av behandlingen, og hvor blodprøver ikke lenger kan påvise tegn til kreftsykdom, må også gjennomgå en siste beinmargsundersøkelse for å se etter resterende kreftceller.
Biologisk materiale som du gir blir lagret av Biobank1 ved St. Olavs hospital. Overskuddsmateriale fra denne studien vil inngå i Tematisk forskningsbiobank for kreft. For å delta i denne studien må du derfor samtykke til dette hvis du ikke allerede har gjort det tidligere (f.eks. da du fikk diagnosen).
Deltakelse i studien varer i 9,5 måneder, men blir avsluttet tidligere hvis behandlingen ikke virker eller hvis du skulle få tilbakefall i løpet av denne perioden. Pasienter som fortsatt har respons på behandlingen etter 6,5 måneder vil fortsette med carfilzomib/dexametason etter standard retningslinjer. Pasienter som ikke har effekt av behandlingen eller som får tilbakefall, vil gå ut av studien og starte ny behandling etter standard retningslinjer.
I prosjektet innhenter vi og registrer opplysninger om deg fra elektronisk pasientjournal ved de sykehusene som har hatt ansvar for diagnostikk og behandling av din myelomatose. Vi registrerer journalopplysninger om din myelomatosesykdom, andre sykdommer, medikamentbruk, hvilke prosedyrer (f.eks. kirurgi etc.) du har gjennomgått og blodprøveresultater fra tidspunktet du fikk stilt diagnosen myelomatose.