MIGRINOR
Forbedring av forebyggende behandling mot migrene
Dette prosjektet er for deg som har migrene og skal begynne med eller bytte et medikament som forebyggende behandling mot migrene. Prosjektet kan bidra til å klargjøre hvilke legemidler og doser som er best for behandling av migrene hos forskjellige personer.
Om studien
I dette prosjektet skal vi forsøke å kartlegge effekt og bivirkninger av forebyggende migrenebehandling på en ny måte. Ved å måle hvor mye av medisinen som er i blodet (konsentrasjon i blodet), kan vi kartlegge sammenhengen mellom opplevde effekter og bivirkninger av medisinen, dosen som blir tatt og blodkonsentrasjon vi oppnår.
Vitenskapelig tittel
Migri-Nor
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Rekrutteringen er avsluttet
Hvem kan delta?
Du kan delta hvis du har migrene og skal begynne med, eller bytte et, medikament som forebyggende behandling mot migrene. I utgangspunktet trenger du ingen henvisning fra fastlegen for å delta i denne studien. Du må bo i Trøndelag for å delta.
Hva innebærer studien?
Først får du en konsultasjon hos nevrolog og dere vil sammen avgjøre om det er tilrådelig at du starter med forebyggende medisin. Du blir deretter spurt om du vil være med i denne studien. Du må vente fire uker med oppstart av medisin. I denne perioden skal du kun føre hodepinedagbok. Etter oppstart blir du fulgt i minimum 12 uker. Det blir tatt blodprøver ved fire forskjellige tidspunkt.
Relevant for
Kontaktinformasjon
Nasjonal kompetansetjeneste for hodepine ved St. Olavs hospital i Trondheim.
St. Olavs hospital