Prosjektet involverer to testdager før og etter en 8-ukers intervensjonsperiode, hvor vi på begge testdagene vil måle kroppssammensetning, blodtrykk, kondisjon og blodmarkører.
Deltakeren vil bli tilfeldig trukket ut til å delta enten i en treningsgruppe eller i en kontrollgruppe. Det er altså like stor sannsynlighet for at man havner i kontrollgruppen som i treningsgruppen. De som havner i treningsgruppen, trener to ganger i uken ved NTNU sine treningsfasiliteter NextMove på Øya i Trondheim i til sammen 8 uker. Det vil da være intervalltrening med høy intensitet som gjennomføres fortrinnsvis på tredemølle (gange eller løping), men sykkel vil også være et alternativ. Treningen tilpasses til hvert enkelt. I tillegg gjennomfører alle i treningsgruppen en treningsøkt selv hver uke. Deltakerne i treningsgruppen vil få en aktivitetsklokke som skal brukes i løpet av treningsperioden og kan beholdes etter studien er slutt. Deltakerne som havner i kontrollgruppen skal fortsette sitt vanlige liv som før de 8 ukene, men delta på de to testdagene. Disse deltakeren vil få tilbud om treningsopplæring ved NextMove i etterkant av siste test, samt også få sin egen aktivitetsklokke som de kan beholde etter studiens slutt. Alle deltakerne vil bli spurt om å fylle ut spørreskjema på de to testdagene, samt underveis i studien.
Deltakelse i denne studien skal ikke innebære avvik fra ordinær behandling, men du kan ikke delta på andre kliniske intervensjonsstudier i løpet av de 8 ukene. I prosjektet vil vi innhente og registrere opplysninger om deg på de målingene som blir gjennomført på testdagene, samt de svarene som gis på spørreskjema i løpet av studien, og i aktivitetsdagboken.