Lege i spesialisering (LIS) i spesialiteten medisinsk mikrobiologi
Fremragende pasientbehandling avhenger av at diagnostikk utføres raskt og med høy kvalitet. Avdeling for medisinsk mikrobiologi (AMM) påviser og karakteriserer smittestoffer og eventuelle antistoffsvar hos pasienter med mistenkt infeksjon. Vårt arbeide er også essensielt for å oppdage utbrudd, identifisere smittekilder, sanere smittereservoar og iverksette forebyggende tiltak mot videre smittespredning.
Som del av det integrerte universitetssykehuset har vi tett samarbeid med kliniske avdelinger på sykehuset og NTNU. Tolkning av prøveresultater, rådgivning til kliniske leger, utvikling av nye metoder og forskning står sentralt i vår arbeidshverdag.
Det legges til rette for egen faglig oppdatering og utvikling for våre ansatte. Vi oppfordrer til, og legger til rette for, å drive forskningsarbeid.
Du kan ta hele spesialistutdanningen ved AMM. Vi har avtale om 12 måneders klinisk tjeneste ved medisinsk seksjon, avdeling for infeksjonsmedisin, og 2 måneders hospitering hos smittevernoverlege og smittevernrådgiver ved Regionalt kompetansesenter for smittevern.