Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Matallergi

Mange har et unødvendig restriktivt kosthold grunnet ubekreftet mistanke om overfølsomhet overfor enkelte typer mat.

Det er bare rundt 5 % av alle med mistenkt matallergi som faktisk har det. Kostholdsrestriksjoner kan være problematisk, spesielt når basismatvarer som melk eller gluten (hvete, rug, bygg og havre) blir utelatte uten god grunn.


Sentralt i utredningen står åpen og dobbeltblind matvareprovokasjon ved klinisk ernæringsfysiolog. Klinisk ernæringsfysiolog gir også diett- og kostråd. Mange følger strenge dietter, og risikerer mangelsykdommer fordi en ikke tar nok hensyn til for eksempel tilstrekkelig inntak av kalsium fra andre matvarer ved melkeallergi.

Filmer

​RAAO har laget et knippe filmer til dere som arbeider i skoler og barnehager som kan være til hjelp i håndtering av matallergi​. 

Sist oppdatert 09.11.2023