Visste du at St. Olavs hospital har en forskningsstrategi?
Hør forskningssjef, Haakon Skogseth, fortelle om hva det innebærer!
Du kan også lese strategidokumentet i sin helhet.
Forskning er en av de fire hovedoppgavene til St. Olavs hospital. Det overordnede målet for universitetssykehuset er god og forsvarlig pasientbehandling. Forskningen skal ta utgangspunkt i klinisk relevante problemstillinger. Videre skal det sikres tilstrekkelig kompetanse i alle deler av universitetssykehuset. Dette skjer gjennom samarbeid med NTNU og andre relevante institusjoner.
Forskningsavdelingen har et bredt regionalt tjenestetilbud og kompetanse for å hjelpe deg som forsker i alle faser av en studie. Våre tjenester kan benyttes av deg som ansatt i et av regionens helseforetak, NTNU eller Trondheim kommune.
Hør forskningssjef, Haakon Skogseth, fortelle om hva det innebærer!
Du kan også lese strategidokumentet i sin helhet.
Kliniske studier er forskning på effekten av nye legemidler eller nye behandlingsmetoder, og på om bivirkningene er akseptable.
Som deltaker i en klinisk studie ved St. Olavs hospital får du den nyeste og mest avanserte behandlingen før den er allment tilgjengelig.
Her finner du en oversikt over slike studier ved St. Olavs hospital.
I forskningsprosjekter ønsker vi å inkludere brukernes perspektiver. Målet med brukermedvirkning er å øke kvaliteten på forskningen og gjøre den mer relevant, noe som til slutt vil gi større nytte for pasientbehandlingen.