Under en døgninnleggelse bor du på behandlingsstedet. Tilbudet vårt består av individuelle samtaler og deltakelse i grupper. Vi tilrettelegger behandlingen ut fra dine behov. Det vil være ansvarlig behandlingspersonale tilgjengelig gjennom hele døgnet.
Voksenavdelingen tilbyr et standardisert behandlingsforløp der behandlingstiden innlagt i døgn er gjennomsnitt tre måneder. Etter døgnoppholdet vil pasienten få tilbud om poliklinisk etterarbeid. En kan også få tilbud om dagbehandling og pasientstyrt seng.
Yrkesgrupper ved avdelingen
Personalgruppen er tverrfaglig sammensatt og behandlingen gis av miljøterapeuter (ulike høgskoleutdanninger), psykologer og leger.
Utredning og behandling ved avdelingen
Avdelingen gir et individuelt tilpasset tilbud til hver enkelt pasient. Utredningen og behandlingen inneholder individuelle samtaler med psykolog og lege, tett oppfølging av miljøterapeut og deltakelse i klinikkens brede gruppetilbud.
Voksenavdelingen har læring og mestring som sentrale elementer i behandlingen. Pasientene er derfor i aktivitet det meste av dagen, dette gjennom gruppebehandling, undervisning samt fysisk og kreativ aktivitet.
Vår oppgave er å motivere for endring og samtidig involvere pasient i sin egen behandling. Pasienten har et behandlingsteam bestående av poliklinisk behandler, psykolog, miljøterapeutisk behandler og lege gjennom hele oppholdet ved avdelingen. Der forpliktes pasienten til å delta i utformingen av sin egen behandlingsplan.
Individuell plan og ansvarsgruppe
For å kunne gi et godt tilbud, har avdelingen et godt samarbeid med klinikkens poliklinikk, hvor en behandler fra poliklinikken vil følge pasienten gjennom behandlingsforløpet, og ha særlig fokus på perioden før og etter døgnopphold. I tillegg ønsker vi et tett samarbeid med pårørende og andre samarbeidsinstanser. Vi bruker individuell plan og ansvarsgruppe som viktige verktøy for å skape en helhetlig og trygg oppfølging gjennom hele behandlingsforløpet.
Pårørende og nettverk
Vi vet at det ofte er flere mennesker som berøres når en person utvikler en ruslidelse. Det kan være vanskelig å vite hva pårørende kan gjøre, og hvordan få den hjelpen de trenger. Vi kan gi deg generell informasjon og støtte, samt bidra til å finne gode støttespillere videre i prosessen.
Vi bidrar også med støtte og informasjon til barn og unge som er pårørende. Ved voksenavdelingen har vi egen barneansvarlig og egen pårørendeansvarlig.