Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
nevrosenteret vest

Klinisk ernæring og logopedi

Klinisk ernæringsfysiolog foreskriver ernæringsbehandling til pasienter med underernæring, pasienter med kostrelaterte sykdommer og/eller pasienter som må legge om kosten på grunn av oppstått sykdom. Logoped gir råd og utformer treningsopplegg til pasienter med kommunikasjons-, språk-, svelg- og/eller oralmotoriske vansker. All poliklinikk hos oss krever henvisning fra lege.

Seksjonen har ansvar for å gi behandlingstilbud til somatiske pasienter som fyller kriteriene for ernæringsbehandling eller logopedbistand i spesialisthelsetjenesten.

Seksjonen tilbyr individuell veiledning eller gruppeundervisning av somatiske pasienter og pårørende etter skriftlig henvisning. Behandlingstilbudet gis til inneliggende og polikliniske pasienter. Ansatte utfører arbeidet i nært samarbeid med annet helsepersonell. Behandlingen bygger på forskningsbasert kunnskap.

Forebygging og behandling av sykdomsrelatert underernæring har stort fokus.

Seksjonen deltar i ulike råd og utvalg, og gir undervisning til både ansatte ved sykehuset og studenter.

Kontakt

Telefon

Telefonen er betjent mandag til fredag kl 08:30 til 15:00. Ved pasienthenvendelser skal telefon benyttes, ikke send e-post.

Slik finner du fram

Oppmøtested

Voksne til klinisk ernæringsfysiolog og logoped:
- Nevrosenteret 3. etasje

 
Barn til klinisk ernæringsfysiolog:
- KvinneBarnsenteret 4. etasje, ekspedisjon
- Habiliteringstjenesten for barn og unge (HABU), Vådanvegen 39.

Kvinne-barn-senteret

Olav Kyrres gate 11

7006 Trondheim

Nevrosenteret

Harald Hardrådes gate 5

Trondheim

    Ernæringsstrategi for St. Olavs hospital 2021 - 2030

    Ernæringsstrategien vår gir føringer for etterlevelse av god ernæringspraksis, at pasienter som har behov for opplæring får det og at de får nok og riktig mat til rett tid når de er på sykehuset.
    Les hele ernæringsstrategien her
    Bilde av sunn mat

    Individuell ernæringsveiledning

    Veiledningen tar utgangspunkt i pasientens behov for endringer i kosthold og næringsinntak som ledd i behandlingen av aktuell sykdomstilstand.
    Individuell ernæringsbehandling
    Bilde av sunn mat