Nevrologisk sengepost

Nevrologisk sengepost yter helsehjelp til pasienter som blir innlagt i sykehus med sykdom tilknyttet hjerne, sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet.

Seksjonsleder: Karianne Sandvik

Les mer om Nevrologisk sengepost

Nevrologisk sengepost

Sengeposten har 16 senger, alle enerom, fordelt på to sengetun. Et av sengetunene har et rom som er spesialinnredet for epilepsi- og søvnovervåking, samtidig som det fungerer som isolat. Vi har et tilsvarende isolatrom på det andre sengetunet.
92 % av pasientbelegget innlegges som øyeblikkelig hjelp. De fleste pasienter ligger i avdelingen i 1-2 dager. 

Pasienter som legges inn på sengeposten har symptomer som kan gi mistanke om en skade/tilstand i nervesystemet. Nervesystemet består av sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet. Hjernen og ryggmargen regnes for å være det sentrale nervesystemet hvor bearbeiding av informasjon foregår,  mens det perifere nervesystemet transporterer informasjon mellom sentralnervesystemet og kroppens øvrige organer. Nevrologi inneholder et bredt spekter av diagnoser og symptomer, som igjen gir ulike behov for pleie.   

Rutiner i avdelingen:

Kl. 07.00-07.30: Vaktskifte og rapport

Kl. 0730-0830: Blodprøver, evtuelle observasjoner som blodtrykk,temperatur,   blodsukkermåling. Medisinutdeling.

Kl. 08.30-09.30: Frokosten settes frem på spisestuen. Alle som er i stand til det skal gå dit og forsyne seg selv. Det samme gjelder for de andre måltidene.  

Kl. 10-12: Legevisitt med overlege og assiestentlege som er ansvarlige for deg under innleggelsen. Under førstedagsvisitt vil overlegen undersøke deg på nytt slik du ble undersøkt innleggelsesdagen. Allerede ved innkomst og fortløpende ved legevisitt vil det bli tatt stilling til hvilke undersøkelser du skal igjennom under oppholdet. På enkelte undersøkelser er det lang ventetid.  

Kl.12.30: Lunsj

Kl. 13.00-13.30: Medisinutdeling

Kl. 14.30-15.00: Vaktskifte og rapport

Kl. 15.30: Middag

Kl. 16.00: Medisinutdeling 

Kl. 19.00: Kveldsmat

Kl. 20.00-20.30: Medisinutdeling

Kl. 21.30-22.00: Vaktskifte og rapport

Undersøkelser:
Når du venter på ulike undersøkelser må du forvente at det kan ta tid, og at man som regel ikke har noe tidspunkt for undersøkelsen lenge i forveien. Du får beskjed om tidspunkt fortløpende. Undersøkelsen kan foregå når som helst på døgnet, men er som regel begrenset til normale åpningstider.  

Besøkstider:
Alle pasienter har enerom, og kan i utgangspunktet avtale besøkstid og varighet selv. Det bemerkes imidlertid at etter kl. 22 stenges dørene inn til avdelingen, og besøkstiden er da over. Dersom pårørende trenger overnatting benyttes pasienthotellet.  

 

Kontakt

Oppmøtested
Nevrosenteret 5 etg. Vestfløy
Telefon
72576022
E-post
Postadresse

Nevrologisk sengepost

St.Olavs Hospital HF 

7006 Trondheim

 

Nevrosenteret

Besøksadresse
Harald Hardrådes gate 5(Google maps)
7030 Trondheim
Telefon
06800
mandagHele døgnet
tirsdagHele døgnet
onsdagHele døgnet
torsdagHele døgnet
fredagHele døgnet
lørdagHele døgnet
søndagHele døgnet

Kart

Transport Øya

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved St. Olavs Hospital med buss, og noen steder med tog. Her finner du beskrivelse av transporttilbud og lenker inn dit.

For St. Olavs Hospital på Øya gjelder dette:
 

Tog

Nærmeste holdeplass for toget er Marienborg stasjon med kort gangavstand til sykehuset på Øya. Det er bussforbindelse til St. Olav fra Trondheim Sentralstasjon.
 

Flybuss

Værnesekspressen og Flybussen stopper ved Studentersamfundet på vei til og fra flyplassen. Det er ca 35 km fra Trondheim sentrum og til flyplassen.
 

Bussforbindelser regionalt og lokalt

For de fleste lokale bussene er Studentersamfundet i Elgeseter gate nærmeste holdeplass til sykehuset på Øya. Dette gjelder også regionbussene.

Parkering Øya

Kart over parkering (PDF)

 

Parkeringsplassene og parkeringshusene driftes av Trondheim kommune. Mer informasjon her:

https://trondheimparkering.no/parkering/st-olavs-hospital 

Sykkelparkering Øya

Praktisk informasjon

E-post til sykehuset

​Du har mulighet til å kontakte sykehuset via e-post.

Henvendelser med helse- eller personopplysninger skal ikke sendes på e-post til St. Olavs Hospital. Sykehuset besvarer ikke slike spørsmål via e-post.  Vi ber om at dette overholdes for å hindre at helse- og personopplysninger publiseres og at sensitive opplysninger sendes til uvedkommende.

Apotek

​Sykehusapoteket ligger i Kunnskapssentret​

Åpningstider:
 • Mandag - Fredag: 0900 - 1900
 • Lørdag: 1000 - 1400
Telefon 73 86 42 00
 

Vi ringer tilbake (callback)

Merk: Ikke alle avdelinger har callback, men flere poliklinikker, inntakskontor, og noen laboratorier har tilbudet om å ringe deg tilbake.  

Hva er callback?

Callback innebærer at telefontjenesten er åpen for publikum hele døgnet, slik at du som innringer alltid får gitt din beskjed uavhengig av åpningstider.

Ha fødselsnummeret klart før du ringer

Vi ber deg om å ha fødselsnummeret på 11 siffer klart før du ringer. Dette er frivillig, men vil være til stor hjelp når vi skal ringe deg tilbake. Dersom du ringer på vegne av andre, for eksempel egne barn, er det barnets fødselsnummer du skal oppgi.

Du kan ringe inn din beskjed når som helst på døgnet

Du kan ringe avdelingen når det passer deg best.

Hvis du har time på én av avdelingene og vet at du ikke kan møte til avtalt tid, er det en fordel at du varsler i så god tid som mulig. Da har avdelingen en mulighet til å innkalle andre pasienter slik at  timen ikke blir stående ledig.

Betaling for ikke å møte

Varsel om at du ikke kan benytte timen må gjøres senest 24 timer før avtalen. Avbestilling senere enn 24 timer før avtalen medfører et gebyr på 640 kroner (i 2016).  

Betaling av egenandeler fra 1. mars 2017

​For pasienter som ikke betaler med kort, så vil faktura for konsultasjoner sendes til pasientene på en av følgende måter:

 1. For pasienter som har valgt Digipost som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos Digipost. Flere banker har etablert en avtale med Digipost slik at fakturaen automatisk kan legges i din forfallsoversikt på din konto hos banken. Les mer om Digipost på www.digipost.no 
 2. For pasienter som har valgt e-Boks som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos e-Boks. Les mer om e-Boks på www.e-boks.no 
 3. Pasienter som ikke har etablert avtale med Digipost eller e-Boks og heller ikke har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, vil få tilsendt faktura pr. post.

For pasienter som betaler med kort vil det ikke bli noen endringer.

Mat og servering

Det er flere spisesteder på sykehuset.

Hotell St. Olav

Pasienthotellet Hotell St. Olav ligger på Øya i Trondheim.

Rombestilling

Les mer om pasienthotellet

Internett og Wi-Fi

​​​​​St. Olavs Hospital tilbyr et trådløst gjestenett som heter GjestenettHMN. Gjestenettet er tilgjengelig ved alle sykehusets lokasjoner i hele regionen. 

 • Koble til deg trådløsenettet GjestenettHMN.
 • Åpne nettleseren og følg veiledningen.
 • Du mottar passord på SMS og deretter kan du ta i bruk gjestenettet.
 • Passord er gyldig én uke. Passord kan sendes til enhver mobiltelefon med norsk telefonnummer. 

Besøkstid

​​​Besøkstidene varierer fra avdeling til avdeling. Flere avdelinger har åpen besøkstid, og da kan du avtale besøk med personalet på den enkelte avdeling. Det kan være lurt å undersøke besøkstidene ved den enkelte avdeling på forhånd.

Se liste over alle avdelinger på St. Olav

Minibank

​Du finner døgnåpen minibank i Akutten og Hjerte-Lunge-senteret og i kiosken i Nevrosenteret innenfor åpningstidene.

Blomster

Kioskene på Øya-området selger friske blomster.

Butikk

Butikker ved sykehusområdet på Øya:

 • Bunnpris storbutikk ligger i Elgesetergate 18
 • Coop Prix  ligger i Klostergata 46

Kiosk

Røyking

Det er ikke tillatt å røyke på sykehusets område. 
Kiosker inne på sykehusområder selger ikke tobakksvarer.

Pasientbibliotek

​​Pasientbiblioteket ligger i 1. etasje i Kunnskapssenteret.

MERK SOMMER: Pasientbiblioteket er sommerstengt en periode i juli og august.

Ordinære åpningstider er mandag - torsdag kl. 0900 - 1200  og  1330 - 1500. Fredager er biblioteket stengt.

Pasientbiblioteket låner ut bøker, lydbøker og tidsskrifter til pasienter og ansatte. Én gang i uka er det boktraller i avdelingene. I dagligstuene rundt om på sykehuset er det utplassert bøker som kan lånes og leses av alle.​

Frisør

​​​Den private frisørsalongen har to avdelinger, og er åpen for alle:

 • Gastrosenteret, 1. etasje
 • Øya Helsehus, 1.etasje

Telefon for bestilling av time: 72 82 54 14

Åpningstider: 08:00 - 17:00 mandag til fredag.

Frisørene kan komme opp i avdelingen om du ikke kommer deg ned til frisørsalongen.

Kunst

Kunstsamlingen ved St. Olavs Hospital, Øya, er Norges største utenfor museumsinstitusjonene, når det gjelder antall verk og budsjett.

Visuelle vitaminer