Det første ”prøverørsbarnet” i Norge ble født i Trondheim 17. juli 1984 etter behandling her hos oss. Vi var den første klinikken i Norden som fikk til en vellykket behandling med frosne embryo i 1988.
Vi legger stor vekt på at de som er til behandling hos oss skal føle at de blir godt tatt vare på, selv om noen av parene ikke vil lykkes i ønsket om å få barn.
Oppdatert informasjon om vårt behandlingstilbud, finnes under fanen informasjonsskriv. I tillegg finnes relevante skriv under fanen skjema.
Ventetid
Ved Fertilitetsseksjonen er det cirka 12 ukers ventetid til utredning, og 4-8 ukers ventetid til behandling (avhengig av tidspunkt for menstruasjon).
ØNSKER DU Å BLI SÆDDONOR?
Vi tar imot henvendelser fra de som ønsker å melde seg som donorer.
Du må være mellom 22 og 45 år og frisk.
Send SMS til 48039791, så ringer vi deg tilbake.
ØNSKER DU Å BLI EGGDONOR?
Vi tar imot henvendelser fra de som ønsker å melde seg som donorer.
Du må være mellom 25-35 år og frisk.
Send SMS til 90281459, så ringer vi deg tilbake.
BEHANDLING MED DONOR
Vi kan tilby donoregg til kvinner som av medisinske årsaker (etter kreftbehandling, kirurgi eller påvist genetisk årsak) har gått i overgangsalder før fylte 40 år.
Tilgang på donoregg er dessverre altfor lite i forhold til behovet, og vi har per dags dato ikke kapasitet til å tilby søskenforsøk med donoregg.
I følge Bioteknologiloven kan donoregg heller ikke tilbys likekjønnete par.
Vi tilbyr
- Erfarne og dyktige medarbeidere
- Kort ventetid på utredning og behandling med assistert befruktning
- Offentlig refusjonsordning (1500kr / forsøk i egenandel + medikamenter)
- Gode resultater, ledende i landet når det gjelder resultater etter behandling
- Topp moderne metoder og utstyr, bla embryoscope+, blastocyst-dyrking og vitrifisering
- ISO-godkjent klinikk siden 2008
- Behandling i et moderne universitetssykehus
- Kontinuerlig faglig oppdatering
-
Våre medarbeidere blir kontinuerlig faglig oppdatert slik at vi til enhver tid kan tilby behandling som faglig sett holder høy internasjonal standard. Vi arbeider aktivt for å forbedre oss faglig og medmenneskelig. Det er da viktig for oss å få tilbakemelding fra de som har vært hos oss. Ros er hyggelig å få og det tar vi gjerne imot, men det er like viktig for oss å få en tilbakemelding på noe som etter
deres mening ikke fungerte bra.
Fertilitetsseksjonen ved St Olavs hospital har et utstrakt internasjonalt kontaktnett og våre medarbeidere er mye brukt som foredragsholdere nasjonalt og internasjonalt. Flere av våre løpende forskningsprosjekter har fått mye internasjonal oppmerksomhet og bidratt til at de som arbeider med assistert befruktning rundt om i verden godt vet om klinikken vår. I tillegg har vi markert oss ved å delta administrativt i internasjonale fagorganisasjoner.
Fertilitetsseksjonen ved St. Olavs hospital har siden høsten 2008 vært sertifisert i henhold til ISO 9001. Det betyr at seksjonen drives i henhold til internasjonale anerkjente krav til styringssystem, sikkerhet og kvalitet. Seksjonen er av Helsedirektoratet godkjent i henhold til Forskrift om håndtering av humane celler og vev.
Viktig informasjon til våre pasienter som planlegger reise før, under og etter behandling
Vi fraråder pasientene våre å reise til områder med Zika-virus siste 6 måneder før behandling. Smitte av Zika-virus under graviditet kan gi alvorlig fosterskade.
Forekomsten varierer, men kan forekomme i store deler av det amerikanske kontinentet, Sørøst-Asia og Oseania.
Utbredelsen av Zika-virus øker i verden. 2-3 tilfeller av Zika-smitte ble i sommer 2018 også påvist hos kvinner som hadde oppholdt seg i Syd-Frankrike.
Generelt anbefales nå at man i størst grad prøver å unngå reiser utenfor Norden de siste 6 måneder før planlagt prøverørsbehandling.
Oppdatert informasjon med råd til gravide og oversikt over land med smitterisiko finnes på:
https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/zika/
E-post og svar
Vær oppmerksom på at vi ikke har mulighet til å svare på sensitive opplysninger på e-post. Det anbefales å benytte vårt callback - system i slike tilfeller.
Informasjon til sæddonor?