Kreftpoliklinikken er en integrert poliklinikk. Vi gir aktiv behandling til pasienter som skal bli friske av sykdommen sin, men en stor del av virksomheten er livsforlengende og symptomlindrende behandling. Uansett hvilken fase av sykdommen pasientene er i, skal alle få tilbud om hjelp og støtte slik at de kan ha det så bra som mulig, så lenge som mulig.
I tillegg til å gjennomføre polikliniske konsultasjoner og telefonkonsultasjoner, fungerer vi som en dagpost. Vi kan gi støttebehandling som væske, blod og andre transfusjoner i løpet av dagen, slik at pasientene slipper å bli lagt inn på sykehuset.
Vi har et tverrfaglig team tilknyttet poliklinikken. Teamet møtes hver onsdag, og består av kreftlege, kreftsykepleier, fysioterapeut, ergoterapeut, prest, ernæringsfysiolog og sosionom. På disse møtene er det fokus på tverrfaglig støtte som skal hjelpe pasienter og pårørende med å ha det så bra som mulig. Teamet samarbeider tett med pasientenes hjemmekommuner, slik at vi sikrer god kompetanse og oppfølging til pasienter og pårørende hvis de ønsker å være mest mulig hjemme eller på sykehjemmet. Kreftsykepleier i den aktuelle kommunen blir invitert inn i teamet hvis det er aktuelt. Det er viktig for oss å ha god samhandling mellom sykehuset, hjemmetjenestene og kreftsykepleierne i de forskjellige kommunene, for å sikre sømløse overganger mellom hjem og sykehus. Dette gir forutsigbarhet og trygghet i en vanskelig fase av livet.
Frivillige på kreftpoliklinikken
To dager i uka er frivillige til stede på poliklinikken. De serverer mat og drikke, og bidrar til økt trivsel på avdelingen. Våre frivillige kommer fra Orkdal og Omegn kreftforening, Orkdal sanitetsforening og dameklubben Lions. Den frivillige aktiviteten blir driftet av en prosjektgruppe som støttes av Kreftforeningen.