Hjertemedisinsk laboratorium

Hjertemedisinsk laboratorium består av angiografilaboratorium og elektrofysiologisk laboratorium.

Flertallet av våre pasienter er innen fagområdene invasiv kardiologi (angiografi, PCI) og innen elektrofysiologi (ablasjoner, ICD )

Les mer om Hjertemedisinsk laboratorium

Hjertemedisinsk laboratorium

Angiografilaboratorium

Ved en hjertekateterisering undersøkes blodårene som forsyner hjertemuskelen med blod (kransarteriene) for å se om det er forsnevringer. I tillegg blir hjertets pumpefunksjon og hjerteklaffenes funksjon undersøkt.
Resultatet av undersøkelsen danner grunnlag for valg av videre behandling. Behandlingen kan være utblokking av trange kransarterier med eventuelt innleggelse av stent inne i blodåren.

 

Elektrofysiologisk laboratorium

Utredning og behandling av hjerterytmeforstyrrelser utføres ved laboratoriet. Behandlingen kan være for eksempel innleggelse av pacemakere, hjertestartere eller ulike ablasjoner.


 

Ledelse ved enheten

Seksjonsleder sykepleie: Venke Fagerheim
Seksjonsoverlege angoigrafilaboratorium: Knut Hegbom
Seksjonsoverlege elektrofysiologisk laboratorium: Ole Rossvoll


 

 

Kontakt

Telefon
Pasientkoordinator angioprogram: 72827426
Pasientkoordinator rytmeprogram: 72827427
mandag - fredag 08.00 - 15.30
E-post

Koronar angiografihttps://stolav.no/behandlinger/koronar-angiografiKoronar angiografiKKoronar angiografiKoronar angiografiKoronar angiografiKoronar angiografiEMPTY

Fant du det du lette etter?
Vi kan ikke svare deg på tilbakemeldingen. Ikke send oss personlig informasjon, for eksempel navn, e-post, telefonnummer eller fødselsnummer.