Avdeling for nukleærmedisin og medisinsk fysikk

Ved nukleærmedisinske undersøkelser og behandlinger anvendes radioaktive forbindelser til diagnostikk, utredning og behandling av pasienter. Ved St. Olav tilbyr vi konvensjonell nukleærmedisin, samt PET.

Avdeling for Nukleærmedisin og medisinsk fysikk finner du i Gastrosenteret nord U1. Du finner oss også på PET-senteret (tidligere MR-senteret).

 

Les mer om Avdeling for nukleærmedisin og medisinsk fysikk

Avdeling for nukleærmedisin og medisinsk fysikk

Den radioaktive forbindelsen gis vanligvis via sprøyte i en blodåre, og tas opp i det organ som ønskes undersøkt. Organet vil på den måten fungere som en strålekilde. De fleste av våre undersøkelser innebærer små doser til pasienten, og vil ikke medføre større strålebelastning enn en vanlig røntgenundersøkelse. Våre preparater gir i hovedsak ingen bivirkninger. Vi tilbyr de fleste nukleærmedisinske undersøkelser og behandlinger, i tillegg til PET/MR og PET/CT. Alle våre undersøkelser krever henvisning fra lege.

Avdelingen er organisert under Klinikk for bildediagnostikk, som i tillegg omfatter konvensjonell røntgen, MR, CT, angiografi, ultralyd, og mammografi. Det som skiller oss fra andre bildediagnostiske undersøkelser er at pasienten selv utgjør strålekilden, og på den måten danner grunnlag for billedtaking med gammakamera eller PET-skanner. Hos oss finner du spesialister i nukleærmedisin, leger i spesialisering, medisinsk fysiker, bioingeniører og radiografer. St. Olavs hospital er ett av ca. 25 sykehus i Norge som tilbyr nukleærmedisinske undersøkelser og behandlinger, og årlig utfører vi ca. 2500 undersøkelser og gir ca. 60 behandlingsdoser. I tillegg har vi siden oppstart av PET i 2013 gjort nærmere 2000 PET/CT-undersøkelser.

Informasjon om henvisningsrutiner til Klinikk for bildediagnostikk

Kontaktinformasjon

Telefon
72 82 53 70
mandag - fredag 08.00-15.00
E-post
Besøksadresser og praktisk informasjon

Informasjon om koronapandemien

Adresse til St. Olavs hospital

Postadresse

​Sykehuset har en felles postadresse for alle avdelinger og enheter. Se under (sett inn navnet på mottaker/avdeling/person):

​St. Olavs hospital HF
[mottaker]
Postboks 3250 Torgarden
7006 Trondheim

 

Besøksadresse/oppmøtested

Vi har mange avdelinger og mange lokasjoner i Trøndelag. Du finner besøksadressen til hvert enkelt avdeling her:
Kart

Telefon sentralbord

Sentralbord: 72 57 30 00
Sentralbord Røros sykehus: 72 82 33 00

Praktisk informasjon

Besøkstid/visittid

På grunn av koronapandemien har sykehuset innført tiltak. Åpningstider som er oppgitt på denne siden stemmer kanskje ikke. Se oppdatert info på https://stolav.no/koronavirus.


Besøkstidene varierer fra avdeling til avdeling. Flere avdelinger har åpen besøkstid, og da kan du avtale besøk med personalet på den enkelte avdeling. Det kan være lurt å undersøke besøkstidene ved den enkelte avdeling på forhånd.

Røros sykehus har åpen besøkstid, men ta gjerne kontakt med sengeposten ved spørsmål på telefon 72 82 32 91.Betaling/egenandeler - gebyr / ikke møtt til time

E-post til sykehuset

​Du har mulighet til å kontakte sykehuset via e-post. Se kontaktinformasjon nederst på siden.

Henvendelser med helse- eller personopplysninger skal ikke sendes på e-post til St. Olavs hospital. Sykehuset besvarer ikke slike spørsmål via e-post.  Vi ber om at dette overholdes for å hindre at helse- og personopplysninger publiseres og at sensitive opplysninger sendes til uvedkommende.


Internett og Wi-Fi

St. Olavs hospital tilbyr et trådløst gjestenett som heter HMNGuest. Gjestenettet er tilgjengelig ved alle sykehusets lokasjoner i hele regionen. 
  • Koble til deg trådløsenettet HMNGuest.
  • Åpne nettleseren og følg veiledningen.
  • Du vil få en SMS med brukernavn og passord. 
  • Passord er gyldig i én uke.

Legevakt Trondheim

Legevaktene driftes av kommunene.

  • Adresse: Mauritz Hansens gate 4, Øya, Trondheim.
    (ved siden av Øya helsehus og vis á vis Pasienthotellet).
     
  • Telefon: 116117
Legevakta driftes ikke av St. Olavs hospital. Alle henvendelser ang. Legevakta må rettes til Trondheim kommune.

Oversikt over ansatte

​Vi publiserer ikke oversikt over alle ansatte på sykehuset.

Her finner du oversikt over ledelsen på sykehuset:

 

Røyking

Det er ikke tillatt å røyke på sykehusets område. Kiosker inne på sykehusområder selger ikke tobakksvarer.

Tobakksskadeloven (også kalt røykeloven) forbyr også bruk av e-sigaretter, både med og uten nikotin.

Om røykeloven og røykeforbudet (Helsedirektoratet)

Nukleærmedisinsk undersøkelse (scintigrafi)https://stolav.no/behandlinger/nukleermedisinsk-undersokelse-scintigrafiNukleærmedisinsk undersøkelse (scintigrafi)NNukleærmedisinsk undersøkelse (scintigrafi)Nukleærmedisinsk undersøkelse (scintigrafi)Nukleærmedisinsk undersøking (scintigrafi)Nukleærmedisinsk undersøkelse (scintigrafi)
PET-undersøkelsehttps://stolav.no/behandlinger/pet-undersokelsePET-undersøkelsePPETPETPETPET
Vaktpostlymfeknute - påvisninghttps://stolav.no/behandlinger/vaktpostlymfeknute-pavisningVaktpostlymfeknute - påvisningVBrystkreft - påvisning av vaktpostlymfeknuteBrystkreft - påvisning av vaktpostlymfeknuteBrystkreft - påvisning av vaktpostlymfeknuteBrystkreft - påvisning av vaktpostlymfeknute

Fant du det du lette etter?