Klinikk for bildediagnostikk

Klinikk for bildediagnostikk tilbyr et bredt utvalg bildediagnostiske tjenester.
Klinikken er fordelt på flere bygg ved St. Olavs hospital Øya, på Orkdal sjukehus, Røros sykehus, røntgen Oppdal og røntgen Fosen DMS.

Henvisningsrutiner for leger finnes i avsnittet under.

Les mer om Klinikk for bildediagnostikk

Klinikk for bildediagnostikk

Bilde av klinikksjef Edmund Søvik
Klinikksjef Edmund Søvik

Klinikk for bildediagnostikk tilbyr et bredt utvalg bildediagnostiske tjenester; røntgen (inkludert mammografi og gjennomlysning), MR, CT, PET CT, PET MR, angiografi/intervensjon, ultralyd og nukleærmedisin.

Klinikken har ca 280 ansatte. Klinikksjef er Edmund Søvik.

Henvisning

Undersøkelser utføres på henvisning fra lege, tannlege, manuellterapeut eller kiropraktor.
Legen sender som regel henvisningen direkte til oss. Du vil motta et innkallingsbrev med timeavtale.

Innkallingsbrev

Les innkallingsbrevet nøye. Der står det hvor du skal møte til undersøkelse. Det står også skrevet dersom du skal gjøre egne forberedelser før du møter.

Endring eller avbestilling av time

Ved behov for å endre, avbestille eller (annen) informasjon om time, ta kontakt med timebestillingen (72 82 53 30). Dersom du avbestiller timen eller ikke møter, kan ikke sykehuset garantere at du får helsehjelp innen den fristen du har fått.

Om alle møter til timene sine, blir ventetiden i spesialisthelsetjenesten kortere.

Egenandel

Informasjon om hva du må betale finnes her. Kommer du ikke til avtalt time, vil du også bli belastet.

Hvor skal du møte

I innkallingsbrevet står det hvor du skal møte. Senter og grunn for innkalling behøver ikke å ha noen sammenheng. Ved hasteundersøkelser er det oppmøte på Gastrosenteret 2. etasje, bildediagnostikk. Henvisning må medbringes.
Ved røntgen Røros sykehus og røntgen Orkdal sjukehus henvender du deg i ekspedisjonen når du kommer.

Bekledning

Vær oppmerksom på at det ofte er nødvendig å kle av området som skal undersøkes. Det er derfor fint om du møter i tøy som er lett å ta av og på. Vi setter pris på om du på forhånd tar av smykker, klokker og piercinger før du møter til undersøkelse.

Ved oppmøte

Henvend deg i ekspedisjonen for registrering ved oppmøte. Vi bestreber oss på at du kommer inn til avtalt tid. Noen ganger kan det dessverre oppstå uforutsett ventetid.

Resultat av undersøkelsen

Resultatet av undersøkelsen kan du dessverre ikke få med en gang. Bildene skal granskes av en røntgenlege og svar vil bli sendt legen som henviste deg. Ved akutte tilstander vil det bli gitt et foreløpig svar like etter undersøkelsen.

Transport

Vi har ikke anledning å rekvirere drosje. Rekvisisjon for pasientreise må du ta med fra de som henviste deg til oss. Men vi bestiller gjerne en drosje til deg. Det finnes også drosjeholdeplasser utenfor sykehuset.

Informasjon om stråling

Her finner du informasjon om stråling

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg få bildene mine med meg?

Vi lagrer bildene som er utført på Bildediagnostikk, og CD med bilder kan kjøpes. Kontakt røntgenarkivet på telefon (72 82 53 30, innvalg 3) eller oppsøk de i Nevrosenteret, 2 etasje St. Olavs hospital, Øya. Ta kontakt med ekspedisjonen til bildediagnostikk der.

Kan jeg hente ut Gastrografin på forhånd?

Ja, det kan du inntil 3 dager i forkant (pga holdbarhet). Skal noen andre enn du selv hente ut legemiddelet, må vedkommende ha med din og sin egen legitimasjon, samt en fullmakt på at vedkommende kan hente dette ut for deg.

Blir svar sendt til fastlege?

Dersom du er henvist fra avdeling eller poliklinikk, kan du be om å få sendt kopi av svar til fastlege når du møter til undersøkelse. Er det fastlegen som henviser, går dette automatisk.


Informasjon om henvisning til Klinikk for bildediagnostikk

Kontakt

Praktisk informasjon

Besøkstid

​​​Besøkstidene varierer fra avdeling til avdeling. Flere avdelinger har åpen besøkstid, og da kan du avtale besøk med personalet på den enkelte avdeling. Det kan være lurt å undersøke besøkstidene ved den enkelte avdeling på forhånd.

Røros sykehus har åpen besøkstid, men ta gjerne kontakt med sengeposten ved spørsmål på telefon 72 82 32 91

Betaling av egenandeler

​​Blir du behandlet på en poliklinikk (uten innleggelse), må du som regel betale en egenandel. I tillegg til egenandel ved konsultasjon, må du som regel betale egenandel ved røntgen- og ultralydundersøkelser og ved nukleærmedisinske billedundersøkelser når du ikke er innlagt på sykehus.

Noen pasientgrupper er fritatt for å betale egenandel.

Du kan betale med kort på behandlingsstedet.

Hvis du ikke kan betale med kort:

 1. For pasienter som har valgt Digipost som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos Digipost. Flere banker har etablert en avtale med Digipost slik at fakturaen automatisk kan legges i din forfallsoversikt på din konto hos banken. Les mer om Digipost på www.digipost.no 
 2. For pasienter som har valgt e-Boks som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos e-Boks. Les mer om e-Boks på www.e-boks.no 
 3. Pasienter som ikke har etablert avtale med Digipost eller e-Boks og heller ikke har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, vil få tilsendt faktura pr. post.

Denne ordningen er gjeldende fra 1. mars 2017.

E-post til sykehuset

​Du har mulighet til å kontakte sykehuset via e-post. Se kontaktinformasjon nederst på siden.

Henvendelser med helse- eller personopplysninger skal ikke sendes på e-post til St. Olavs hospital. Sykehuset besvarer ikke slike spørsmål via e-post.  Vi ber om at dette overholdes for å hindre at helse- og personopplysninger publiseres og at sensitive opplysninger sendes til uvedkommende.

Internett og Wi-Fi

St. Olavs hospital tilbyr et trådløst gjestenett som heter GjestenettHMN. Gjestenettet er tilgjengelig ved alle sykehusets lokasjoner i hele regionen. 
 • Koble til deg trådløsenettet GjestenettHMN.
 • Åpne nettleseren og følg veiledningen.
 • Merk: du vil få en SMS med passord. Du må ha en mobiltelefon med norsk telefonnummer for å få tilsendt passordet.
 • Passord er gyldig i én uke.

Kundesenter

St. Olavs Driftsservice Kundesenter

 • ​Telefon 06750 (døgnåpent)
 • Besøksadresse: Forsyningssenteret, 1. etg, Øya, Trondheim
 • E-post: kundesenter@driftsservice.no
 • Åpningstider skranke: Mandag-fredag 07:00-15:30.

Mandag-Fredag 07:00-15:00.

Legevakt

Legevaktene driftes av kommunene.

Trondheim: Fra 23. oktober 2018 finner du Legevakta i nye lokaler i Mauritz Hansens gate 4 (Ved siden av Øya helsehus og vis á vis Pasienthotellet).

Oversikt over ansatte

​Vi publiserer ikke oversikt over alle ansatte på sykehuset.

Her finner du oversikt over ledelsen på sykehuset:

Røyking

Det er ikke tillatt å røyke på sykehusets område. 
Kiosker inne på sykehusområder selger ikke tobakksvarer.

Lovendring i røykeloven fra 1. juli 2017:
https://helsedirektoratet.no/nyheter/standardiserte-tobakkspakker-og-dampeforbud-inn-i-roykeloven-fra-1-juli 

Aktiv overvåkning prostatahttps://stolav.no/behandlinger/aktiv-overvakning-prostataAktiv overvåkning prostataAAktiv overvåkning ved prostatakreftAktiv overvåkning ved prostatakreftAktiv overvåkning ved prostatakreftAktiv overvåkning ved prostatakreft
Angiografi og intervensjonhttps://stolav.no/behandlinger/angiografi-og-intervensjonAngiografi og intervensjonAAngiografi og intervensjonAngiografi og intervensjonAngiografi og intervensjonAngiografi og intervensjon
CT av hjertethttps://stolav.no/behandlinger/ct-av-hjertetCT av hjertetCCT av hjertetCT av hjertetCT av hjertetCT av hjertet
CT av hodethttps://stolav.no/behandlinger/ct-av-hodetCT av hodetCCT av hodet (caput)CT av hodet (caput)CT av hodet (caput)CT av hodet (caput)
CT av lungenehttps://stolav.no/behandlinger/ct-av-lungeneCT av lungeneCCT av brysthulen (CT-thorax)CT av brysthulen (CT-thorax)CT av brysthulen (CT-thorax)CT av brysthulen (CT-thorax)
CT av magenhttps://stolav.no/behandlinger/ct-av-magenCT av magenCCT av bukhulen (abdomen)CT av bukhulen (abdomen)CT av bukhulen (abdomen)CT av bukhulen (abdomen)
CT av nyrer og urinveierhttps://stolav.no/behandlinger/ct-av-nyrer-og-urinveierCT av nyrer og urinveierCCT av nyrer og urinveierCT av nyrer og urinveierCT av nyrer og urinvegarCT av nyrer og urinveier
CT-undersøkelsehttps://stolav.no/behandlinger/ct-undersokelseCT-undersøkelseCCTCTCTCT
Defekografi https://stolav.no/behandlinger/defekografi-Defekografi DRøntgen med tømming av tarm (Defecografi)Røntgen med tømming av tarm (Defecografi)Røntgen med tømming av tarm (Defecografi)Røntgen med tømming av tarm (Defecografi)
Mammografihttps://stolav.no/behandlinger/mammografiMammografiMMammografiMammografiMammografiMammografi
MR av barnhttps://stolav.no/behandlinger/mr-av-barnMR av barnMMR av barnMR av barnMR av barnMR av barn
MR-undersøkelsehttps://stolav.no/behandlinger/mr-undersokelseMR-undersøkelseMMR-undersøkelseMR-undersøkelseMR-undersøkingMR-undersøkelse
PET-undersøkelsehttps://stolav.no/behandlinger/pet-undersokelsePET-undersøkelsePPETPETPETPET
Røntgen av kjevehttps://stolav.no/behandlinger/rontgen-av-kjeveRøntgen av kjeveRRøntgen kjeve (OPG)Røntgen kjeve (OPG)Røntgen kjeve (OPG)Røntgen kjeve (OPG)
Røntgen av lungenehttps://stolav.no/behandlinger/rontgen-av-lungeneRøntgen av lungeneRGeahppáid røntgenRøntgen av lungeneRøntgen av lungeneRøntgen bryst (thorax)
Røntgen av skjelettethttps://stolav.no/behandlinger/rontgen-av-skjelettetRøntgen av skjelettetRDákterikki røntgenRøntgen av skjelettRøntgen av skjelettRøntgen av skjelett
Røntgen oversikt magehttps://stolav.no/behandlinger/rontgen-oversikt-mageRøntgen oversikt mageRČoavjerøntgenRøntgen mageRøntgen mageRøntgen mage
Røntgenmerkinghttps://stolav.no/behandlinger/rontgenmerkingRøntgenmerkingRBrystkreft - røntgenmerkingBrystkreft - røntgenmerkingRøntgenmerking ved brystkreftBrystkreft - røntgenmerking
Røntgenundersøkelsehttps://stolav.no/behandlinger/rontgenundersokelseRøntgenundersøkelseRRøntgenundersøkelseRøntgenundersøkelseRøntgenundersøkelseRøntgenundersøkelse
Transittid, tykk og -endetarmhttps://stolav.no/behandlinger/transittid-tykk-og-endetarmTransittid, tykk og -endetarmTTransittid, tykk og –endetarmTransittid, tykk og –endetarmTransittid, tykk og –endetarmTransittid, tykk og –endetarm
Ultralyd av brysthttps://stolav.no/behandlinger/ultralyd-av-brystUltralyd av brystUUltralyd av brystUltralyd av brystUltralyd av brystUltralyd av bryst
Ultralydundersøkelsehttps://stolav.no/behandlinger/ultralydundersokelseUltralydundersøkelseUUltralydundersøkelseUltralydundersøkelseUltralydundersøkelseUltralydundersøkelse
Vaktpostlymfeknute - påvisninghttps://stolav.no/behandlinger/vaktpostlymfeknute-pavisningVaktpostlymfeknute - påvisningVBrystkreft - vaktpostlymfeknutemerkingBrystkreft - vaktpostlymfeknutemerkingBrystkreft - vaktpostlymfeknutemerkingBrystkreft - vaktpostlymfeknutemerking
Vevsprøve (biopsi)https://stolav.no/behandlinger/vevsprove-biopsiVevsprøve (biopsi)VVevsprøve (biopsi)Vevsprøve (biopsi)Vevsprøve (biopsi)Vevsprøve (biopsi)
Vevsprøve fra brysthttps://stolav.no/behandlinger/vevsprove-fra-brystVevsprøve fra brystVVevsprøve fra brystVevsprøve fra brystVevsprøve fra brystVevsprøve fra bryst

Avdeling for nukleærmedisinhttps://stolav.no/avdelinger/klinikk-for-bildediagnostikk/nukleermedisinAvdeling for nukleærmedisin
Nasjonal kompetansetjeneste for funksjonell MRhttps://stolav.no/avdelinger/klinikk-for-bildediagnostikk/nasjonal-kompetansetjeneste-for-funksjonell-mrNasjonal kompetansetjeneste for funksjonell MR
Seksjon mammografihttps://stolav.no/avdelinger/klinikk-for-bildediagnostikk/mammografiSeksjon mammografi
Seksjon røntgen Orkdalhttps://stolav.no/avdelinger/klinikk-for-bildediagnostikk/rontgen-orkdalSeksjon røntgen Orkdal
Seksjon røntgen Røros sykehushttps://stolav.no/avdelinger/klinikk-for-bildediagnostikk/rontgen-roros-sykehusSeksjon røntgen Røros sykehus

Fant du det du lette etter?
Vi kan ikke svare deg på tilbakemeldingen. Ikke send oss personlig informasjon, for eksempel navn, e-post, telefonnummer eller fødselsnummer.