Karkirurgisk poliklinikk


Leder: Marie Kock Lorvik

Les mer om Karkirurgisk poliklinikk

Karkirurgisk poliklinikk

Poliklinikk karkirurgi.

Undersøkelse, diagnostikk og behandling av pasienter med sykdommer i blodårene utenfor hjertet og hjernen. Den største gruppen er pasienter med åreforkalkning i ulike deler av pulsåresystemet.


På poliklinikken utreder og diagnostiserer vi pasienter med utvidelse(aneurisme) i pulsårene. Aneurismer kan sitte i alle ulike pulsårer i kroppen, men finnes hyppigst i hovedpulsåren i magen (aortaaneurisme) eller i brystet.
Poliklinikken utreder pasienter med hjerneslag med ultralyd og undersøker om årsaken er forsnevring i halspulsåren. Ved funn kan det bli aktuelt med snarlig operasjon for å unngå nye slag.


Karkirurgen behandler skader på blodårene, utreder betennelsesaktige tilstander i åresystemet,  akutte blodpropper og sirkulasjonsforstyrrelser til ekstremiteter  og indre organer som nyre og tarm. Videre utreder og behandler vi en del medfødte misdannelser i åresystemet.
Sykdommer i venesystemet, som også kan affisere de dype venene, utredes med ultralyd. Hyppigst er forandringer i de overflatiske årene, som gir plager i form av åreknuter (varicer). Behandling av åreknuter foregår hovedsakelig med endovenøs teknikk hvor man, ultralydveiledet og gjennom små innstikk i huden, varmebehandler( med Radiobølger/ RF) åren fra innsiden. Åren som er hovedårsaken til plagene og åreknutene blir ødelagt og plagene bedres. Små synlige åreknuter kan fjernes gjennom små innstikk i huden.
Diagnostikk på poliklinikken gjøres via klinisk undersøkelse, og ved behov bruk av ultralyd eller annen billeddiagnostikk. Før en eventuell behandling i åresystemet, må ofte pasientens årer kartlegges grundig og de blir derfor henvist til røntgenavdelingen for CT-, MR-, eller konvensjonell angiografi av åresystemet.
Karkirurgen tar stilling til bestemmer også ofte hvilken medikamentell behandling(sekundær profylakse) som skal settes inn for å motvirke den generelle åreforkalkningssykdommen som mange av disse pasientene har.
Pasienter med mistenkt årebetennelse, kan ha behov for en prøve (temporalisbiopsi)  som ledd i utredning. Man tar da en prøve av tinningarterien for å undersøke om den er betent. Dette gjøres på fredager.
Mange pasienter kommer også til kontroll eller oppfølging av kjente tilstander. De får da informasjon om tilstanden eller svar på resultater og oppfølging etter kirurgi. Karkirurgen avgjør ved konsultasjonen behovet for behandling og oppfølging.


Sykepleierne på poliklinikken har god kompetanse på sårbehandling. I samarbeid med karkirurgen kan sykepleierne følge opp pasienter alene etter enkle inngrep/behandlinger.
Sykepleierne planlegger, tilrettelegger og deltar på legekonsultasjoner.


Legene har egne pasientlister hver dag.

Pasientens pårørende ønskes velkommen til å være med på konsultasjonene på poliklinikken og vi oppfordrer gjerne barn av pasienter til å involvere seg som pårørende.
Pasientene kan kontakte sykepleierne ved poliklinikken direkte hvis de har spørsmål eller komplikasjoner etter behandling/inngrep.

 

Kontaktinformasjon

Telefon
72 82 71 03
mandag - fredag 09:00-15:00
Akutten og Hjerte-lunge-senteret
Besøksadresse
Prinsesse Kristinas gate 3(Kart)
Øya, Trondheim
Besøkstider
mandag - søndag Døgnåpent
Telefon
72 57 30 00

Informasjon om koronapandemien

Adresse til St. Olavs hospital

Postadresse

​Sykehuset har en felles postadresse for alle avdelinger og enheter. Se under (sett inn navnet på mottaker/avdeling/person):

​St. Olavs hospital HF
[mottaker]
Postboks 3250 Torgarden
7006 Trondheim

 

Besøksadresse/oppmøtested

Vi har mange avdelinger og mange lokasjoner i Trøndelag. Du finner besøksadressen til hvert enkelt avdeling her:
Kart

Parkering Øya

​Parkeringsplassene og parkeringshusene driftes av Trondheim kommune.

Om parkering på Øya

 

Sykkelparkering: ​

Kart med oversikt over sykkelparkering på Øya (PDF)

Telefon sentralbord

Sentralbord: 72 57 30 00
Sentralbord Røros sykehus: 72 82 33 00

Transport Øya

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved St. Olavs hospital med buss, og noen steder med tog. Her finner du beskrivelse av transporttilbud og lenker inn dit.

For St. Olavs hospital på Øya gjelder dette:
 

Tog

Nærmeste holdeplass for toget er Marienborg stasjon med kort gangavstand til sykehuset på Øya. Det er bussforbindelse til St. Olav fra Trondheim Sentralstasjon.
 

Flybuss

Værnesekspressen og Flybussen stopper ved Studentersamfundet på vei til og fra flyplassen. Det er ca 35 km fra Trondheim sentrum og til flyplassen.
 

Bussforbindelser regionalt og lokalt

For de fleste lokale bussene er Studentersamfundet i Elgeseter gate nærmeste holdeplass til sykehuset på Øya. Dette gjelder også regionbussene.

Men merk at flere bussruter også går innom St. Olav på Øya. 


Praktisk informasjon

Apotek

​Sykehusapoteket ligger i Kunnskapssentret​

Åpningstider:
 • Mandag - Fredag: 0900 - 1900
 • Lørdag: 1000 - 1400
Telefon 73 86 42 00
 

Besøkstid/visittid

På grunn av koronapandemien har sykehuset innført tiltak. Åpningstider som er oppgitt på denne siden stemmer kanskje ikke. Se oppdatert info på https://stolav.no/koronavirus.


Besøkstidene varierer fra avdeling til avdeling. Flere avdelinger har åpen besøkstid, og da kan du avtale besøk med personalet på den enkelte avdeling. Det kan være lurt å undersøke besøkstidene ved den enkelte avdeling på forhånd.

Røros sykehus har åpen besøkstid, men ta gjerne kontakt med sengeposten ved spørsmål på telefon 72 82 32 91.Betaling/egenandeler - gebyr / ikke møtt til time

E-post til sykehuset

​Du har mulighet til å kontakte sykehuset via e-post. Se kontaktinformasjon nederst på siden.

Henvendelser med helse- eller personopplysninger skal ikke sendes på e-post til St. Olavs hospital. Sykehuset besvarer ikke slike spørsmål via e-post.  Vi ber om at dette overholdes for å hindre at helse- og personopplysninger publiseres og at sensitive opplysninger sendes til uvedkommende.


Internett og Wi-Fi

St. Olavs hospital tilbyr et trådløst gjestenett som heter HMNGuest. Gjestenettet er tilgjengelig ved alle sykehusets lokasjoner i hele regionen. 
 • Koble til deg trådløsenettet HMNGuest.
 • Åpne nettleseren og følg veiledningen.
 • Du vil få en SMS med brukernavn og passord. 
 • Passord er gyldig i én uke.

Kiosk, butikker, blomster og frisør

Kiosker:

 

Butikker:

 • Bunnpris storbutikk ligger i Elgesetergate 18
 • Coop Prix  ligger i ​Klostergata 46

Blomster:

Kioskene på Øya-området selger friske blomster.

 

Frisør

​​​Den private frisørsalongen har to avdelinger, og er åpen for alle:

 • Gastrosenteret, 1. etasje
 • Øya Helsehus, 1.etasje

Telefon for bestilling av time: 72 82 54 14

Åpningstider:08:00 - 17:00 mandag til fredag.

Frisørene kan komme opp i avdelingen om du ikke kommer deg ned til frisørsalongen.

Legevakt Trondheim

Legevaktene driftes av kommunene.

 • Adresse: Mauritz Hansens gate 4, Øya, Trondheim.
  (ved siden av Øya helsehus og vis á vis Pasienthotellet).
   
 • Telefon: 116117
Legevakta driftes ikke av St. Olavs hospital. Alle henvendelser ang. Legevakta må rettes til Trondheim kommune.

Mat og servering

Oversikt over ansatte

​Vi publiserer ikke oversikt over alle ansatte på sykehuset.

Her finner du oversikt over ledelsen på sykehuset:

 

Pasientbibliotek

​​Pasientbiblioteket ligger i 1. etasje i Kunnskapssenteret.

MERK SOMMER: Pasientbiblioteket er sommerstengt en periode i juli og august.

Ordinære åpningstider er mandag - torsdag kl. 0900 - 1200  og  1330 - 1500. Fredager er biblioteket stengt.

Pasientbiblioteket låner ut bøker, lydbøker og tidsskrifter til pasienter og ansatte. Én gang i uka er det boktraller i avdelingene. I dagligstuene rundt om på sykehuset er det utplassert bøker som kan lånes og leses av alle.​

Røyking

Det er ikke tillatt å røyke på sykehusets område. Kiosker inne på sykehusområder selger ikke tobakksvarer.

Tobakksskadeloven (også kalt røykeloven) forbyr også bruk av e-sigaretter, både med og uten nikotin.

Om røykeloven og røykeforbudet (Helsedirektoratet)

Vi ringer tilbake (callback)

Merk: Ikke alle avdelinger har callback, men noen enheter har tilbudet om å ringe deg tilbake.  

Nedsatt blodtilførsel til beinahttps://stolav.no/behandlinger/nedsatt-blodtilforsel-til-beinaNedsatt blodtilførsel til beinaNNedsattt blodtilførsel til beina - trange blodårerNedsattt blodtilførsel til beina - trange blodårerNedsattt blodtilførsel til beina - trange blodårerNedsattt blodtilførsel til beina - trange blodårer

Fant du det du lette etter?