Praktisk informasjon - Hysnes Helsefort

Om å bo på Hysnes Helsefort

Oppholdet er ment å ligne på hverdagslivet med arbeid, fritid, hvile og søvn. Aktivitetene er i all hovedsak på dagtid, og du må belage deg på å bevege deg mellom ulike bygninger på anlegget flere ganger i løpet av dagen. Avstanden mellom byggene er mindre enn 100 meter. 

Åpningstider

Vi er bemannet på ukedager fra 08.00 til 15.30. Du vil få orientering om hvordan du forholder deg dersom du trenger hjelp utenom åpningstid.

Kost & Losji

Rommene er store med blant annet dobbeltseng, sofa, TV og eget bad. Der er telefon og tilgang til trådløst nettverk. Sengetøy og håndklær får du her. Under oppholdet holder du rommet rent selv, du finner sengetøy og håndklær på lager. Det er ikke anledning til å ta med husdyr.

Kjøkkenet vårt sørger for servering av lunch og middag på ukedager. Vi legger også til rette for de andre måltidene og du kan forsyne deg med mat når du selv ønsker det. Du vil i løpet av oppholdet ha enkelte dager der du deltar litt i rydding og oppvask.

Hysnes Helsefort er en del av St. Olavs Hospital og bruk av alkohol og andre rusmidler er ikke tillatt. Røyking skal kun skje på anvist område.

Aktiviteter

Treningsbygget er åpent for trening på eget ansvar frem til kl. 23.00 hver kveld. På fritiden tilbys det organiserte aktiviteter enkelte kvelder. Årstidsavhengig har vi sykler, tur- og fiskeutstyr til utlån. Innendørs er gode fellesareal, formingsrom og treningsmuligheter. Det er ikke basseng på Hysnes Helsefort

Lurt å ha med:

  • Sko og treningsklær til ute og inne
  • Turklær tilpasset årstiden, også regntøy og støvler
  • Refleks og hodelykt i vintermørket
  • Tursekk til dagstur
  • Drikkeflaske
  • Såpe, toalett- og hårprodukter, inkl. hårføner
  • Et kamera /mobilkamera og bærbar PC til bruk på fritiden etter eget ønske

Ta også med din IA-/oppfølgingsplan dersom du har dette.

Om oppholdet

Oppholdet på Hysnes starter på tirsdag mellom kl. 09.00 og 10.00. De fleste ankommer med bil eller med Kystekspressen som går fra Trondheim kl. 08.10. Bagasjen blir hentet for deg på kaia og det er ca. 500 meter å gå opp til Helsefortet. Der blir du tatt imot i resepsjonen hvor du får tildelt rom. Kl. 10.00 samles alle nye deltakere til informasjon og omvisning. 

Det vil være inntil 16 deltakere som ankommer samme dag som deg, og dere deles i to grupper. Etter lunch får du møte de tre fagkoordinatorene som har hovedansvar for din gruppe. Du vil få en egen fagkoordinator og en treningskontakt.

Du får en timeplan for ukedagene i uke 1, 2 og 4. Dagene inneholder bl.a. gruppesamtaler, veiledning ved treningskontakt, individuelle samtaler, undervisningstimer, felles aktiviteter og turdag.
I hele uke 3 er gruppen din hjemme, og i samarbeid med din fagkoordinator og treningskontakt planlegger du hvordan du kan bruke dagene hjemme på en hensiktsmessig måte. Dersom du har en arbeidsgiver kan det være aktuelt å besøke arbeidsplassen din denne uken. Du kan også gjøre avtale med NAV, fastlege eller andre.

Besøk

Av hensyn til behandlingsopplegget skal besøk være avtalt med oss. Overnattingsbesøk skal avtales med resepsjon før aktuelle helg. Overnatting skjer på deltagers eget rom. Første dag i oppholdet blir det gitt informasjon om Hysnes Helsefort, og du kan spørre om det er noe mer du lurer på.

Nettverksdag

På tirsdag i uke 4 er det nettverksdag. Da kan du invitere med deg for eksempel en i familien, en venn, arbeidsgiver eller kollega. Denne dagen har vi fokus på metodikken vår og prosessene vi jobber med på Hysnes. Vi får stadig tilbakemeldinger fra de som blir invitert, at dette var en nyttig og viktig dag også for deres egen del.

Reise:

Reiseutgifter i forbindelse med oppholdet blir dekket av Pasientreiser. Ta vare på aktuelle billetter, og merk deg kjørelengde og utgifter til ferje. Søknadsskjema fås hos oss. Lange og sammensatte reiser (fly) avklares med Pasientreiser på forhånd på telefon 05515.

Pasientreiser

Kystekspressen - hurtigbåt for passasjerer
Fjord1 - Bil/passasjerferge

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel e-postadresse, telefonnummer eller personnummer.