Opplæring

Blodbanken forventer at helsepersonell som er involvert ved blodtransfusjoner, gjennomgår relevant opplæring og kurs. Opplæring og kurs skal dokumenteres og kunne framvises for Blodbanken på forespørsel.

Kurs i transfusjonspraksis

Som et supplement til intern opplæring, tilbyr blodbanken kurs med tema transfusjoner av blod. Kursene holdes ved St. Olavs Hospital. Invitasjon til disse kursene sendes ut til aktuelle steder. Dersom du ikke har mottatt invitasjon og er interessert i dette tilbudet eller har spørsmål, ta kontakt (se nedenfor).

Neste kurs er 21.11.2018 (fullbooket). Fikk du ikke invitasjon til kurset, send e-post til kjell.rune.logan-halvorsrud@stolav.no. Program for kurset finner du Program 21.11.2018.pdf

e-læringskurs på www.stolav.no

E-læringskurset «Transfusjon av blodprodukter i utenfor offentlig sykehus» er tilgjengelig via Helse Midt Norges Læringsportal.

Læringsportalen er utformet etter Difi’s krav til nettsteder, bl.a. slik at man kan benytte nettbrett eller mobiltelefon for å finne kurs.

Læringsportalen viser alle kurs Helse Midt-Norge tilbyr til ansatte og ikke –ansatte.

E-læringskurset «Transfusjon av blodprodukter i utenfor offentilg sykehus» krever pålogging for ikke-ansatte, det vil si at brukere må  logge seg på via ID-porten  (krever at bruker har et norsk fødselsnummer).

  • Velg «Logg på»  øverst til høyre i skjermbildet

  • Velg den elektroniske ID løsningen du ønsker å benytte  og følg instruksjoner på skjerm.

  • Velg «Kurskatalog» på øverste menylinje

  • Velg «E-læring»

  • Skriv «Transfusjon» i søkefeltet, og trykk Enter.

  • Velg «Transfusjon av blodprodukter i utenfor offentlig sykehus»

  • Etter gjennomføring må kurset lukkes ved å lukke skjermbildet. Da kommer man tilbake til Læringsportalen. Velg  «Registrerer fullført kurs» og legg inn opplysninger det spørres etter.

 

Har du behov for å lese hvordan Læringsportalen fungerer, kan du finne Brukerveiledning øverst til høyre i skjermbilde. Ønsker du informasjon om sikkerheten i løsningen, kan du finne det under Personvern i bunnen av siden.For spørsmål, send e-post til kjell.rune.logan-halvorsrud@stolav.no

Fant du det du lette etter?