Vi kurser leger i trening og testing av hjertepasienter

Landets fremste eksperter på trening ved hjertesykdom er foredragsholdere når vi arrangerer kurs for helsepersonell i starten av september. Påmeldingsfrist: 21. august.

 

7. og 8. september arrangerer vi kurs for leger og annet helsepersonell som jobber med hjertepasienter. Vi ønsker at flere skal lære hvorfor og hvordan man bør teste og trene pasienter med hjerte- og karsykdom. Spesielt vil vi oppfordre leger i kommune- og spesialisthelsetjenesten til å melde seg på.

Program og mer informasjon

Hvordan bør man trene for å få best mulig helse? Når er det farlig å trene? Hvilke pasienter bør få testet kondisjonen sin og hvordan gjør man det? Hva slags trening er anbefalt ved hjertesvikt? Og hva med lungesyke hjertepasienter? Deltakerne skal få svar på alle disse og mange flere spørsmål om trening for hjertepasienter i løpet av de to kursdagene. Det blir også praktiske demonstrasjoner av intervalltrening og måling av oksygenopptak.

Kurset er godkjent som videre- og etterutdanning for spesialister innen allmennmedisin, arbeidsmedisin, indremedisin og hjertesykdommer, og det er også tellende som PhD-kurs.

Påmelding til treningsommedisin@stolav.no senest mandag 21. august.