Forskningskoordinatorene Ingrid Granbo og Marianne Haugvold drifter St. Olavs hospital FOR-Oppdragsforskning. Foto: St. Olavs hospital
St. Olavs hospital FOR-Oppdragsforskning ligger i Forskningsavdelingen og daglig organisert i forskningsinfrastrukturen Fremtidens operasjonsrom (FOR) ved daglig leder Jan Gunnar Skogås.
Det politiske ønsket er at sykehusene skal styrke, og øke, omfanget av legemiddelstudier og studier av medisinsk teknologi i kontakt med næringsliv og privat industri. Forskningsinfrastrukturen FOR har lang erfaring med studier knyttet til medisinsk teknologi, og har et bredt spekter av industri- og sykehuspartnere over hele verden.
St. Olavs hospital FOR-Oppdragsforskning bistår med følgende oppgaver:
- Bindeledd mellom firma og prosjektleder/sykehuset.
- Vurdering av juridisk innhold i kontrakt med firma, samt budsjett basert på studiens protokoll og tilhørende ressursbehov for gjennomføring av studien.
- Kontakt med serviceavdelinger - innhenting av pristilbud.
- Kontrakts- og budsjettforhandlinger med firma.
- Inngåelse av avtaler.
- Økonomisk oppfølging; fakturering, rapportering, sluttoppgjør.
- Arkivering av studiemateriell (15 år iht. GCP).
Studiene deles inn i to kategorier basert på hvordan de er finansiert:
Oppdragsstudier
Kliniske studier som er initiert og finansiert av oppdragsgiver, vanligvis et legemiddelfirma. Oppdragsgiver er sponsor, ansvarlig for studien og eier av resultatene.
Bidragsstudier
Forskerinitierte studier som mottar støtte fra ulike instanser, organisasjoner og firma. Forsker/sykehuset er sponsor, ansvarlig for studien og eier av resultatene.
Det er viktig at både firma og prosjektleder så raskt som mulig involverer
St. Olavs hospital FOR-Oppdragsforskning ved oppstart av nye studier.
Forskningskoordinatorene Ingrid Granbo og Marianne Haugvold drifter St. Olavs hospital FOR-Oppdragsforskning fra kontoret i Kunnskapssenteret, 4. etasje, øst.
Ta gjerne kontakt, vi bistår deg!