
Frode Manstad-Hulaas, overlege i radiologi, forklarer aktuelle utfordringer innen kateterkirurgi til en av gruppene i konkurransen. Foto: DRIV NTNU
Dagsaktuelle problemstillinger fra ulike klinikker ved St. Olavs Hospital ble presentert. Årets problemstillinger kom fra de medisinske feltene øre-nese-hals og radiologi. Klinikken for øre-nese-hals tok opp utfordringer innen diagnostisering og terapi. Innen kirurgi ble det tatt for seg uløste problemer ved bruk av kateter i minimal invasiv kirurgi.
Utvikling av nye metoder og teknologiske løsninger innen medisin krever et tverrfaglig samarbeid mellom smarte hoder. I denne konkurransen deltok derfor ti studenter fra studier innen både helse og teknologi. Disse ble satt sammen i tverrfaglige grupper for å lære av hverandre, samarbeide og tenke nytt.

Ellen Anna Andreassen Jaatun, overlege ØNH-sykdommer, gir studentene mer innsikt i utfordringer med stemmeforandring etter fjerning av skjoldbruskkjertelen. Studentene er her også sammen med en forretningsveileder fra Spark* NTNU. Foto: DRIV NTNU
På bare fire intensive dager klarte deltakerne å sette seg grundig inn i ulike problemstillinger, og komme med innovative løsninger. I tillegg til dette fikk de en gylden mulighet til å bli bedre kjent med oss i Fremtidens Operasjonsrom, og flere ansatte ved klinikkene til sykehuset. For å lære deltakerne hvordan man på best mulig måte presenterer idéene sine for en jury, holdt Spark NTNU et kurs i pitch-teknikk. Juryen bestod så av en gruppe med sterk kompetanse innen medisinsk teknologi, forretningsutvikling og helseinnovasjon. Denne juryen kåret et vinnerlag, som stakk av med 10 000 kr til videreutvikling av idéen sin, i tillegg til et gavekort på en god middag.
Vi retter en stor takk til DRIV NTNU for et kjekt samarbeid. Fremtidens Operasjonsrom ønsker også å takke de engasjerte studentene som deltok, og gratulerer vinnerlaget så mye med seieren. Det er utrolig kjekt og inspirerende å se et engasjert miljø for medisinsk teknologi bygge seg opp blant studentene.

Studentene tester ut hjelmen brukt ved Øre-nese-hals klinikken til å holde på plass et fleksibelt laryngoskop under undersøkelse av pustevansker under trening. Foto: DRIV NTNU
Hva er DRIV NTNU?
DRIV NTNU er en innovasjonsarena med fokus på innovasjon innen helse. Studentorganisasjonen ble etablert av Fakultet for medisin og helsevitenskap, og holder til ved campus Øya i Trondheim. Gjennom ulike arrangementer, som konkurranser og foredrag, bidrar organisasjonen til tettere kontakt mellom studenter, forskere og næringslivet innen helsesektoren. Her dyrkes interessen innen innovasjon og helse blant studenter.