HelsaMi

Gløshaugen med egen FOR-stue

Torsdag 5. juni ble det åpnet en ny operasjonsstue lab, FOR-stue nr. 7, på Gløshaugen. Det er Institutt for Energi- og Prosessteknikk ved Professor Guangyu Cao som står bak byggingen av denne operasjonsstuen. Den skal hovedsakelig brukes til å studere ventilasjonssystemene som finnes på sykehus, både omrøringsventilasjon og etter hvert LAF-tak.

To menn som holder opp et skilt.

Foto: NTNU/Maren Agdestein

– Her kan studentene jobbe i trygge omgivelser med sine prosjekter som ikke kan gjennomføres med pasienter til stede, f.eks. simulere operasjoner. Med bruk av røykmaskiner og tracergasser kan de se luftstrømmene og partiklene i lufta som bakterier og virus fester seg på, forteller professor Guangyu Cao. Mannen bak byggingen av denne operasjonsstuelaben.

Åpning med snorklipping og FOR-skilt

Trygve Magne Eikevik, Professor, Studieprogramleder på Produktutvikling og Produksjon, Nestleder på Institutt for Energi- og Prosessteknikk
og Jan Gunnar Skogås, daglig leder ved Fremtidens Operasjonsrom (FOR), St. Olavs hospital foretok den offisielle åpningen med snorklipping.

Fremtidens Operasjonsrom sitt offisielle skilt ble hengt opp utenfor stua som et bevis på at dette er ei FOR-stue. Skiltet ble overrakt av daglig leder for FOR, Jan Gunnar Skogås. Dermed blir dette den syvende FOR-stuen i rekken.

– FOR-stua er et resultat av det gode samarbeidet som FOR og Institutt for Energi- og Prosessteknikk har hatt siden 2015. Den gang begynte studentene å studere ventilasjonssystemene på FOR-stuen på ortopeden, der det er LAF-tak. Siden har de også studert ventilasjonssystemet på FOR-stuen på AHL, der det er omrøringsventilasjon, sier daglig leder ved FOR Jan Gunnar Skogås.

Se video fra åpningen her.

Video: NTNU/Maren Agdestein