Episode 15: Antibiotikaresistens

Hvordan blir fremtiden hvis infeksjoner som vi før har kunnet behandle blir livsfarlige? Og bør vi slutte å dra til tannlege og sykehus i utlandet? Hør hvordan vi kan bremse utviklingen av antibiotikaresistens.

Forskjellige medisiner spredt på et bord.
 

Lytt til episoden

Hør episoden der du lytter til podkast, f.eks. ​iTunesSpotify eller Spreaker.

Lurer du på hvordan podkast fungerer? Vi har laget en kort introduksjon. Oversikt over alle episodene finner du her.


 • 16.11.2017
  Vi trenger pencillin - også i fremtiden

  Hvert år den 18. november markeres Antibiotikadagen verden over, og i et globalt perspektiv er det helt sentralt å ha fokus på dagens forbruk av antibiotika for å holde liv i pencillinet. 

 • 14.11.2018
  Antibiotikaresistens tar 33.000 liv i Europa årlig

  – Helsearbeidere har grunn til å stoppe litt opp og reflektere over antibiotikaforhold, både lokalt og globalt, sier leder for antibiotikakateamet ved St. Olav, Bjørn Waagsbø.

 • Anita Wang Børseth, smittevernrådgiver
  02.05.2018
  Det enkle er ofte det beste?

  INNLEGG: «Det enkle er ofte det beste», sier reklamen vi stadig ser på TV. Ja, er det ikke slik med håndhygiene og smittevern også? Vi forsøker å selge et enkelt og kanskje usexy budskap, men når ikke frem!

 • 24.01.2020
  Nær målet om 30 prosent antibiotikareduksjon

  Nye tall fra Antibiotikateamet ved St. Olavs hospital viser at vi ved utgangen av 2019 har redusert forbruket av bredspektrede antibiotika med hele 24 prosent siden utgangsåret i 2012. Det gir god tro på at St. Olav kan bli det første store...

Fant du det du lette etter?