Entropion - Operasjon

Øye operasjon

Entropion er en tilstand hvor øyelokkskanten vender innover slik at øyehårene skraper mot øyet. Når dette skjer kan det oppstå sår på hornhinnen og eventuelt betennelser. Entropion opptrer hos eldre og skyldes slapphet i deler av øyelokkets vev. Entropion behandles ved operasjon.

Innledning

Symptomene på entropion er øyehår som berører hornhinnen, noe som medfører irritasjon og tåreflod. Øyehårene er ofte dekket av tårer og puss.

mm

1. Før

Du må fjerne all sminke før operasjonen.

Før operasjonen får du informasjon om selve inngrepet, forløp og forventet resultat.

Du skal ikke kjøre bil selv operasjonsdagen.

2. Under

Behandlingen av entropion går ut på å vrenge øyelokket utover ved hjelp av sting (suturer), eller at vi fjerner et stykke av øyelokket slik at øyelokket etter hvert legger seg inn mot øyet igjen.

Operasjonen utføres i lokalbedøvelse.

3. Etter

Etter operasjone kan du reise hjem. 

Øyesalve

Du må vanligvis bruke øyesalve i en periode. Dette vil du få informasjon om før du reiser fra sykehuset. 

Smerter

Det er vanlig å ha smerter i etterkant av operasjonen. Dette vil avta. Ta smertestillende tabletter ved behov (paracetamol).

Stingene

Stingene fjernes etter 1 uke. Dette gjøres ved poliklinikken, eventuelt hos fastlegen, dersom man ikke har brukt tråd som faller ut av seg selv. Dette får du beskjed om av legen som har operert deg.

Vær oppmerksom

Kontakt

Øye operasjon

Telefon
72 57 53 00
Telefontid 08.00-11.00 - Callback utenom telefontid
E-post
Postadresse
St. Olavs Hospital
Postboks 3250 - Sluppen
7006  Trondheim

Praktisk informasjon

Betaling av egenandeler fra 1. mars 2017

​For pasienter som ikke betaler med kort, så vil faktura for konsultasjoner sendes til pasientene på en av følgende måter:

  1. For pasienter som har valgt Digipost som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos Digipost. Flere banker har etablert en avtale med Digipost slik at fakturaen automatisk kan legges i din forfallsoversikt på din konto hos banken. Les mer om Digipost på www.digipost.no 
  2. For pasienter som har valgt e-Boks som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos e-Boks. Les mer om e-Boks på www.e-boks.no 
  3. Pasienter som ikke har etablert avtale med Digipost eller e-Boks og heller ikke har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, vil få tilsendt faktura pr. post.

For pasienter som betaler med kort vil det ikke bli noen endringer.

E-post til sykehuset

​Du har mulighet til å kontakte sykehuset via e-post.

Henvendelser med helse- eller personopplysninger skal ikke sendes på e-post til St. Olavs Hospital. Sykehuset besvarer ikke slike spørsmål via e-post.  Vi ber om at dette overholdes for å hindre at helse- og personopplysninger publiseres og at sensitive opplysninger sendes til uvedkommende.

Internett og Wi-Fi

​​​​​St. Olavs Hospital tilbyr et trådløst gjestenett som heter GjestenettHMN. Gjestenettet er tilgjengelig ved alle sykehusets lokasjoner i hele regionen. 

  • Koble til deg trådløsenettet GjestenettHMN.
  • Åpne nettleseren og følg veiledningen.
  • Du mottar passord på SMS og deretter kan du ta i bruk gjestenettet.
  • Passord er gyldig én uke. Passord kan sendes til enhver mobiltelefon med norsk telefonnummer. 

Røyking

Det er ikke tillatt å røyke på sykehusets område. 
Kiosker inne på sykehusområder selger ikke tobakksvarer.

Lovendring i røykeloven fra 1. juli 2017:
https://helsedirektoratet.no/nyheter/standardiserte-tobakkspakker-og-dampeforbud-inn-i-roykeloven-fra-1-juli