HelsaMi
mann på line logo
Muskel- og skjelettplager i helse og arbeid

Kunnskapsspredning

Her er noe av kunnskapen fra prosjektet oppsummert i noen korte videoer for både pasienter og klinikere. 

I helse og arbeid satsningen, som bygger videre på «raskere tilbake»-prosjektet (2007-2017), er det over lang tid er samlet mye kunnskap og klinisk erfaring om behandling av sykmeldte personer med muskelskjelettplager i spesialisthelsetjenesten. Videoer med kunnskapsformidling basert på denne erfaringen er utviklet i et samarbeid mellom klinikere og forskere i spesialisthelsetjenesten i hele Norge. 
Videoene kan brukes fritt til ikke-kommersielle formål.


Dersom du ønsker å bruke noen videoer i en kontekst utenfor denne siden, 
ta kontakt med prosjektleder.​


​Når er MR nyttig ved rygg- og nakkeplager? ​​

Mange som har smerter i ryggen eller nakken blir henvist til MR. Svaret man får kan ofte være vanskelig å tolke både for lege og pasient. Vi har laget en kort film som forklarer noen av de vanligste funnene på MR og hvilken nytte MR har i utredningen av rygg- og nakkesmerter.
 ​​​​​​​


Gullhårprinsippet på jobben​

Arbeidet kan ha potensiale til å være et sted som gir oss bedre fysisk form og helse. Denne videoen forklarer hvordan fysisk aktivitet og belastning på arbeidet kan påvirke helsa di. ​

 


​Søvn og Smerte

Denne videoen forklarer sammenhengen mellom dårlig søvn og smerter, og viktigheten av god søvn for å unngå en negativ spiral. 

 

Råd om bedre søvn

Denne videoen gir konkrete råd om hvordan du kan bedre søvnen og unngå en negativ spiral. ​

 

​​

​Hjernerystelse

Etter en hjernerystelse eller hodeskade er det viktig å komme i gang med litt aktivitet tidlig. Denne videoen forklarer hva som skjer, og hva du kan gjøre etter en akutt hodeskade og videre for å komme tilbake til skole eller arbeid.​

 


Skuldersmerter

Når du har vondt i skulderen, kan det være vanskelig å gjøre enkelte arbeidsoppgaver. I denne videoen viser vi hvorfor det likevel kan være bra for deg å fortsette i ditt vanlige arbeid, og hvordan du kan få til dette med litt tilrettelegging.

 Prolaps


Informasjonsvideo om Prolaps
 

Kunnskapformidling fra forskningsprosjekter

​​Hysnesprosjektet - en effektstudie​

 
Prosjektet er finansiert av de fire regionale helseforetakene, og ledet av FoU-enheten for helse og arbeid i Midt-Norge ved St. Olavs Hospital.

Fant du det du lette etter?