Nidaros DPS, Psykiatrisk ungdomsteam (PUT)

Psykiatrisk ungdomsteam (PUT) tilbyr poliklinisk behandling (samtalebehandling) til deg mellom 15 – 30 år med rusmiddelavhengighet, pengespillavhengighet eller problematisk dataspilling.

Les mer om Nidaros DPS, Psykiatrisk ungdomsteam (PUT)

Nidaros DPS, Psykiatrisk ungdomsteam (PUT)

PUT tilbyr tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) i form av poliklinisk behandling for rusmiddelavhengighet, problematisk dataspilling og pengespillavhengighet. Vi bidrar også med konsultasjon, veiledning og undervisning til ulike samarbeidspartnere i distriktet. Behandlergruppa ved PUT består av overleger i psykiatri og rusmedisin, psykologer og psykologspesialister, kliniske sosionomer og psykiatriske sykepleiere. PUT har Sør-Trøndelag som opptaksområde.

Rusbehandling

De vanligste rusmiddelavhengighetene ved PUT er cannabis (hasj), amfetamin og alkohol. Pasienter med avhengighetsproblematikk har som oftest også andre psykiske lidelser i tillegg. Angstlidelser, affektive lidelser, personlighetsforstyrrelser, ADHD og psykoser er de vanligste psykiske lidelsene i kombinasjon med ruslidelse på PUT.
Første del av behandlingen omhandler som oftest kartlegging og utredning av psykisk helsetilstand og rusmiddelprofil. Videre behandling bestemmes etter dette.
Behandlingen er poliklinisk, med ukentlige samtaler på rundt 45 minutter, i lokalene til PUT. Lengden på behandlingsløpet er individuelt. I tillegg er det ofte ønskelig å få til et samarbeid med kommunale tjenester.  Vi evaluerer kontinuerlig om det er behov for døgninnleggelser i institusjoner som tilbyr tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), eller innleggelser i psykisk helsevern.

Pårørendetilbud

PUT tilbyr et rådgivningstilbud på inntil 5 timer for pårørende til pasienter mellom 15 – 30 år med rusmiddelavhengighet.

Dataspilling

PUT tilbyr poliklinisk utredning og behandling for pasienter som har problematisk dataspilling. Når dataspill går ut over normal fungering i hverdagen over tid, eks. skole og jobb, så kan det tyde på en problematisk bruk.

Pengespill

PUT tilbyr både individuell samtalebehandling og gruppebehandling for pasienter med problematisk bruk av pengespill.

Vurderingsinstans TSB

PUT er vurderingsinstans i Sør-Trøndelag for TSB-behandling (tverrfaglig spesialisert rusbehandling) til pasienter under 30 år. Dette innebærer at vi vurderer hvilket behandlingsnivå innenfor TSB pasientene skal ha, samt frist for behandlingsstart. Mens noen pasienter har god effekt av å møte til poliklinisk behandling, altså kliniske samtaler, har andre behov for dagbehandling eller døgnbehandling. Døgnbehandling innebærer innleggelse, enten kortere avrusningsopphold, eller lengre tids opphold.

Forventet ventetid og betaling

Maksimum ventetid for utredning eller behandlingsstart for pasienter under 23 år er 30 virkedager. Maksimum ventetid for pasienter over 23 år er 12 uker. Det er ingen egenandel for utredning og behandling ved PUT.


Kontakt

Oppmøtested

PUT holder til i samme bygg som Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin (Rusklinikken), som ligger på Øya.

Vi holder til i 4. etasje.

Det er ingen gratis parkering på området.

Telefon
72 82 35 00
mandag08:00-18:00
tirsdag08:00-15:30
onsdag08:00-15:30
torsdag08:00-15:30
fredag08:00-15:30
I ferier er telefonen betjent mellom kl 08:00-15:30

Klostergata 48

Besøksadresse
Klostergata 48(Google maps)
7030 Trondheim
Telefon
06800

Praktisk informasjon

E-post til sykehuset

​Du har mulighet til å kontakte sykehuset via e-post.

Henvendelser med helse- eller personopplysninger skal ikke sendes på e-post til St. Olavs Hospital. Sykehuset besvarer ikke slike spørsmål via e-post.  Vi ber om at dette overholdes for å hindre at helse- og personopplysninger publiseres og at sensitive opplysninger sendes til uvedkommende.

Apotek

​Sykehusapoteket ligger i Kunnskapssentret​

Åpningstider:
 • Mandag - Fredag: 0900 - 1900
 • Lørdag: 1000 - 1400
Telefon 73 86 42 00
 

Betaling av egenandeler fra 1. mars 2017

​For pasienter som ikke betaler med kort, så vil faktura for konsultasjoner sendes til pasientene på en av følgende måter:

 1. For pasienter som har valgt Digipost som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos Digipost. Flere banker har etablert en avtale med Digipost slik at fakturaen automatisk kan legges i din forfallsoversikt på din konto hos banken. Les mer om Digipost på www.digipost.no 
 2. For pasienter som har valgt e-Boks som offentlig postkasse og som har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, så vil fakturaen sendes til pasientens postkasse hos e-Boks. Les mer om e-Boks på www.e-boks.no 
 3. Pasienter som ikke har etablert avtale med Digipost eller e-Boks og heller ikke har godkjent at offentlige virksomheter kan sende elektronisk informasjon, vil få tilsendt faktura pr. post.

For pasienter som betaler med kort vil det ikke bli noen endringer.

Mat og servering

Det er flere spisesteder på sykehuset.

Hotell St. Olav

Pasienthotellet Hotell St. Olav ligger på Øya i Trondheim.

Rombestilling

Les mer om pasienthotellet

Internett og Wi-Fi

​​​​​St. Olavs Hospital tilbyr et trådløst gjestenett som heter GjestenettHMN. Gjestenettet er tilgjengelig ved alle sykehusets lokasjoner i hele regionen. 

 • Koble til deg trådløsenettet GjestenettHMN.
 • Åpne nettleseren og følg veiledningen.
 • Du mottar passord på SMS og deretter kan du ta i bruk gjestenettet.
 • Passord er gyldig én uke. Passord kan sendes til enhver mobiltelefon med norsk telefonnummer. 

Minibank

​Du finner døgnåpen minibank i Akutten og Hjerte-Lunge-senteret og i kiosken i Nevrosenteret innenfor åpningstidene.

Blomster

Kioskene på Øya-området selger friske blomster.

Butikk

Butikker ved sykehusområdet på Øya:

 • Bunnpris storbutikk ligger i Elgesetergate 18
 • Coop Prix  ligger i Klostergata 46

Kiosk

Røyking

Det er ikke tillatt å røyke på sykehusets område. 
Kiosker inne på sykehusområder selger ikke tobakksvarer.

Pasientbibliotek

​​Pasientbiblioteket ligger i 1. etasje i Kunnskapssenteret.

MERK SOMMER: Pasientbiblioteket er sommerstengt en periode i juli og august.

Ordinære åpningstider er mandag - torsdag kl. 0900 - 1200  og  1330 - 1500. Fredager er biblioteket stengt.

Pasientbiblioteket låner ut bøker, lydbøker og tidsskrifter til pasienter og ansatte. Én gang i uka er det boktraller i avdelingene. I dagligstuene rundt om på sykehuset er det utplassert bøker som kan lånes og leses av alle.​

Frisør

​​​Den private frisørsalongen har to avdelinger, og er åpen for alle:

 • Gastrosenteret, 1. etasje
 • Øya Helsehus, 1.etasje

Telefon for bestilling av time: 72 82 54 14

Åpningstider: 08:00 - 17:00 mandag til fredag.

Frisørene kan komme opp i avdelingen om du ikke kommer deg ned til frisørsalongen.

Kunst

Kunstsamlingen ved St. Olavs Hospital, Øya, er Norges største utenfor museumsinstitusjonene, når det gjelder antall verk og budsjett.

Visuelle vitaminer